HomeFinance Hypotheken
Search
Close this search box.
Advertentie voor 3,75% rente bij Trade Republic.

Meer beleggingsfraude in 2017

Ook veel schade Microsoftbellers

Ook veel schade Microsoftbellers

De Fraudehelpdesk heeft cijfers bekendgemaakt over het jaar 2017. In het afgelopen jaar hebben gedupeerden voor maar liefst € 6,1 miljoen schade geleden, tegen € 1,4 miljoen in 2016.

Veel meer meldingen van beleggingsfraude 

Het aantal meldingen van fraude bij beleggingen is gestegen van 76 naar 147. Van die melders raakten er 98 ook echt geld kwijt (in 2016 waren dat er 34).

Meldingen van beleggingsfraude gingen om boilerrooms, waarbij mensen opgelicht worden door overtuigende telefoontjes waarbij ze met een kleine investering een mooie winst maken en vervolgens meer gaan inleggen. Dat geld blijkt dan verdwenen.

Microsoftbellers

Verder valt het de Fraudehelpdesk op dat er een enorme stijging was in de schade die wordt veroorzaakt door de zogeheten Microsoftbellers. In 2016 was Microsoftscam goed voor € 204.000 aan gemelde schade bij 102 mensen, in 2017 was dat maar liefst € 724.000 (229 gedupeerden). Door zich voor te doen als medewerkers van Microsoft krijgen oplichters toegang tot de PC van het doelwit en plunderen de rekening zodra de gebruiker inlogt op internetbankieren.

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Vrijblijvend hypotheek aanvragen