Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Meer beleggingsfraude in 2017

Ook veel schade Microsoftbellers

Ook veel schade Microsoftbellers

De Fraudehelpdesk heeft cijfers bekendgemaakt over het jaar 2017. In het afgelopen jaar hebben gedupeerden voor maar liefst € 6,1 miljoen schade geleden, tegen € 1,4 miljoen in 2016.

Veel meer meldingen van beleggingsfraude 

Het aantal meldingen van fraude bij beleggingen is gestegen van 76 naar 147. Van die melders raakten er 98 ook echt geld kwijt (in 2016 waren dat er 34).

Meldingen van beleggingsfraude gingen om boilerrooms, waarbij mensen opgelicht worden door overtuigende telefoontjes waarbij ze met een kleine investering een mooie winst maken en vervolgens meer gaan inleggen. Dat geld blijkt dan verdwenen.

Microsoftbellers

Verder valt het de Fraudehelpdesk op dat er een enorme stijging was in de schade die wordt veroorzaakt door de zogeheten Microsoftbellers. In 2016 was Microsoftscam goed voor € 204.000 aan gemelde schade bij 102 mensen, in 2017 was dat maar liefst € 724.000 (229 gedupeerden). Door zich voor te doen als medewerkers van Microsoft krijgen oplichters toegang tot de PC van het doelwit en plunderen de rekening zodra de gebruiker inlogt op internetbankieren.

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek