Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Verdere stijging woningverkopen

Kadaster: flink meer huizen verkocht in december

Kadaster: flink meer huizen verkocht in december

Het Kadaster heeft de verkoopcijfers van woningen in december 2017 gepubliceerd. Er werden 26.398 huizen verkocht – 4,4% meer dan een jaar eerder en 34,4% meer dan in november.

Vergelijking met december 2016 en november 2017

In december 2016 wisselden 25.280 woningen van eigenaar, in november 2017 waren dat er 19.647. Met name ten opzichte van de maand ervoor was de stijging in december 2017 dus aanzienlijk.

Piek in december gebruikelijk

Dat er in december ruim meer woningen verkocht worden dan in andere maanden van het jaar is gebruikelijk. In de grafiek van het Kadaster van de verkoopcijfers de afgelopen jaren zien we ieder jaar een piek in december.

Verdeling over woningtypen en provincies

Zoals altijd zijn er flinke verschillen in de verkoopcijfers tussen diverse woningtypen en provincies. De stijging was het grootst bij vrijstaande woningen en in Zeeland, wel in vergelijking met december 2016 als met november 2017.

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek