Vragen? Bel ons: 088-22 77 344
vrijdag 26 januari 2018, 12:18
#lenen

Geld lenen is weer populair in Nederland. In 2017 werd vaker consumptief krediet aangevraagd dan in 2016, zo blijkt uit het Nationaal Leenonderzoek 2017/2018. Dit onderzoek wordt ieder jaar uitgevoerd door Geldshop.

Veel meer leningen afgesloten

In het afgelopen jaar is het aantal afgesloten leningen gegroeid met maar liefst 27,4%. Vooral alleenstaanden wilden een lening afsluiten, maar ook samenwonenden met kinderen. Qua leeftijd waren de meeste aanvragers tussen 31 en 40 jaar oud. Het gemiddelde leenbedrag daalde daarentegen met 19,2%.

Waarom een lening aanvragen?

De meest voorkomende reden voor het aanvragen van een lening was het oversluiten van bestaande kredieten (33,6%). Daarnaast was de aanvraagreden vooral de aankoop van een auto (17,3%) of het verbouwen van de eigen woning (13%).

Nieuwe aanbieder: BNP Paribas Personal Finance

Vanaf nu kunnen we in Nederland ook geld lenen bij BNP Paribas Personal Finance. Zij zijn in Frankrijk marktleider voor consumptief krediet en biedt een voor Nederland bijzondere lening aan: de Persoonlijkste lening.

Persoonlijkste lening

Uit marktonderzoek blijkt dat consumenten graag een persoonlijke lening willen met meer flexibiliteit. Dat is de Persoonlijkste lening: die kan de consument aanpassen aan de eigen situatie. Incassodatum aanpassen, maandbedrag veranderen, eenmalige extra aflossing: het kan allemaal en volledig digitaal.

Vergelijk leningen op Lening.nl
Check de leenrentes op Actuele Rentestanden.nl

Homefinance.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor onze cookie en privacyverklaring.