Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Geld lenen weer populair

Nieuwe aanbieder in Nederland

Nieuwe aanbieder in Nederland

Geld lenen is weer populair in Nederland. In 2017 werd vaker consumptief krediet aangevraagd dan in 2016, zo blijkt uit het Nationaal Leenonderzoek 2017/2018. Dit onderzoek wordt ieder jaar uitgevoerd door Geldshop.

Veel meer leningen afgesloten

In het afgelopen jaar is het aantal afgesloten leningen gegroeid met maar liefst 27,4%. Vooral alleenstaanden wilden een lening afsluiten, maar ook samenwonenden met kinderen. Qua leeftijd waren de meeste aanvragers tussen 31 en 40 jaar oud. Het gemiddelde leenbedrag daalde daarentegen met 19,2%.

Waarom een lening aanvragen?

De meest voorkomende reden voor het aanvragen van een lening was het oversluiten van bestaande kredieten (33,6%). Daarnaast was de aanvraagreden vooral de aankoop van een auto (17,3%) of het verbouwen van de eigen woning (13%).

Nieuwe aanbieder: BNP Paribas Personal Finance

Vanaf nu kunnen we in Nederland ook geld lenen bij BNP Paribas Personal Finance. Zij zijn in Frankrijk marktleider voor consumptief krediet en biedt een voor Nederland bijzondere lening aan: de Persoonlijkste lening.

Persoonlijkste lening

Uit marktonderzoek blijkt dat consumenten graag een persoonlijke lening willen met meer flexibiliteit. Dat is de Persoonlijkste lening: die kan de consument aanpassen aan de eigen situatie. Incassodatum aanpassen, maandbedrag veranderen, eenmalige extra aflossing: het kan allemaal en volledig digitaal.

Vergelijk leningen op Lening.nl

Check de leenrentes op Actuele Rentestanden.nl

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek