Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Huizenprijzen stijgen door

Regionale verschillen steeds groter

Regionale verschillen steeds groter

De stijging van de huizenprijzen in Nederland is voorlopig nog niet voorbij – stellen zowel het Amerikaanse onderzoeksbureau S&P als economen van de Rabobank.

Rabobank: huizenprijzen nog harder omhoog

De economen van de Rabobank verwachten dat de prijzen van koopwoningen dit jaar met 8% zullen stijgen – vorig jaar was dat 7,6%. In 2019 komt daar volgens die verwachting nog eens 7% bij.

S&P: prijzen stijgen nog jaren door

Het Amerikaanse financieel onderzoeksconcern S&P is iets gematigder. Daar verwachten ze dat de huizenprijzen in Nederland dit jaar met 7% zullen stijgen, volgend jaar met ruim 5% en in 2020 nog eens 3,6%.

Regionale verschillen steeds groter

Ondertussen worden de verschillen tussen huizenprijzen per regio steeds groter – dat melden het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Kadaster. De gemiddelde verkoopprijs in ons land was vorig jaar € 263.000. De extremen waren Bloemendaal (€ 776.000) en Delfzijl (€ 140.000).

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek