Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Oplichting via nep-betaalapps

Ter plekke online betalen niet betrouwbaar

Ter plekke online betalen niet betrouwbaar

Het oplichten van particuliere verkopers van spullen via internet neemt een grote vlucht. Honderden mensen werden vorig jaar gedupeerd door betalingen met nep-betaalapps.

Dure spullen verkopen via Marktplaats

Iets duurs verkopen via Marktplaats is heel gebruikelijk. Daarbij is het niet vreemd als de koper niet met zoveel geld over straat wil. Die stelt dan voor om te betalen via internetbankieren waar de verkoper naast staat – zo weet die dan zeker dat hij het geld ontvangt.

Nagemaakte betaalapps

In werkelijkheid gebruikt de oplichter een nagemaakte betaalapp. Die zien er bijzonder echt uit en wekken dus vertrouwen bij de verkoper. Die denkt dat het geld de volgende dag op zijn rekening staat, maar niets is minder waar. De dure spullen zijn meegenomen – alleen niet betaald.

Fraudehelpdesk: explosieve groei

De Fraudehelpdesk geeft aan dat het aantal meldingen van dit soort praktijken in een jaar tijd explosief is gegroeid. Zij adviseren niet op de betaalapp van een koper te vertrouwen. Contant afrekenen is beter, of het geld moet al op de rekening zijn binnengekomen.

Instant Payments

Over anderhalf jaar zou het afgelopen moeten zijn met deze oplichtingstruc. De banken komen medio 2019 met Instant Payments – dat is een betaalapp waarmee je direct op je eigen telefoon kunt zien dat er betaald is. Ook als het om een betaling vanuit een andere bank gaat.

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek