Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Enorme economische groei

Hoogste groei in de afgelopen 10 jaar

Hoogste groei in de afgelopen 10 jaar

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) heeft becijferd dat de Nederlandse economie in 10 jaar tijd niet zo hard is gegroeid als vorig jaar. In 2017 was de groei 3,1% ten opzichte van 2016.

Laatste kwartaal iets minder

Het laatste kwartaal van 2017 ging de groei wel iets minder hard dan daarvoor – maar ook de 2,9% die de laatste drie maanden van vorig jaar noteerden was erg goed te noemen. Ten opzichte van het derde kwartaal was de groei 0,8%.

Hoogste groei in 10 jaar

We moeten terug naar 2007 om een hoger groeicijfer te vinden. Toen groeide het bruto binnenlands product (bbp) met 3,7%. Ook in 2006 was de groei hoger: 3,5%. Verder moeten we terug naar de vorige eeuw om een groei van meer dan 3% te vinden.

Overal groei

De groei is breed gedragen: er waren in 2017 meer investeringen, meer uitvoer en meer consumptie dan in 2016.

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek