hypotheken huizenmarkt
Gepubliceerd op: 13-3-2018 om 12:44

Niet alleen starters hebben het moeilijk op de woningmarkt, ook senioren lopen tegen problemen aan. Geldverstrekker AEGON slaat alarm en noemt een 'Deltaplan' noodzakelijk. Vereniging Eigen Huis klaagt over de hypotheekregels, die het voor jong en oud lastig maken om een huis te kopen.

AEGON: Deltaplan voor woningbouw

Eén van de grootste geldverstrekkers van ons land is AEGON. De verzekeraar - maar dus ook hypotheekverstrekker - claimt dat Nederland 80.000 woningen per jaar moet bijbouwen, twaalf jaar lang, tot een totaal van een miljoen. Daarbij is ook de natuur van het Groene Hart niet veilig: er moet vooral gebouwd worden rondom de Randstad.

VEH: Hypotheekkeurslijf te strak

Vereniging Eigen Huis (VEH) stelt dat het keurslijf van de hypotheekregels veel te strak zit voor starters en senioren. De banken leveren veel te weinig maatwerk voor jongeren met flexibele arbeidscontracten, en ook voor ouderen met een (aankomend) AOW en pensioen.

Aangemaakt door Geert Hulshoff Pol op 24-03-2018 19:18

De hypotheekregels van AFM gaan ervan uit dat mensen hun hypotheek aflossen. Dit is eigenlijk een drogredenering en heeft meer te maken met de macro-economische belangen van Nederland. Er kunnen allerlei omstandigheden zijn voor partikulieren om niet af te lossen.Het is een goede zaak dat het VEH aan de bel trekt.

Homefinance.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor onze cookie en privacyverklaring.