Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Problemen voor jong en oud

Woningmarkt en hypotheken nekken starters en senioren

Woningmarkt en hypotheken nekken starters en senioren

Niet alleen starters hebben het moeilijk op de woningmarkt, ook senioren lopen tegen problemen aan. Geldverstrekker AEGON slaat alarm en noemt een ‘Deltaplan’ noodzakelijk. Vereniging Eigen Huis klaagt over de hypotheekregels, die het voor jong en oud lastig maken om een huis te kopen.

AEGON: Deltaplan voor woningbouw

Eén van de grootste geldverstrekkers van ons land is AEGON. De verzekeraar – maar dus ook hypotheekverstrekker – claimt dat Nederland 80.000 woningen per jaar moet bijbouwen, twaalf jaar lang, tot een totaal van een miljoen. Daarbij is ook de natuur van het Groene Hart niet veilig: er moet vooral gebouwd worden rondom de Randstad.

VEH: Hypotheekkeurslijf te strak

Vereniging Eigen Huis (VEH) stelt dat het keurslijf van de hypotheekregels veel te strak zit voor starters en senioren. De banken leveren veel te weinig maatwerk voor jongeren met flexibele arbeidscontracten, en ook voor ouderen met een (aankomend) AOW en pensioen.

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek