Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Nepbekeuringen per mail

Al 34.000 meldingen sinds januari

Al 34.000 meldingen sinds januari

Wie weleens te hard rijdt loopt het risico op een bekeuring. Die bekeuring komt echter altijd per post, niet per mail. Mails met bekeuringen komen van oplichters en die timmeren aan de weg: sinds januari zijn er al 34.000 meldingen van nepbekeuringen binnengekomen bij de Fraudehelpdesk.

Bedrieglijk echt uitziende mails

De mails zien er bedrieglijk echt uit, met het logo van het Ministerie van Justitie en Veiligheid. Wie er goed naar kijkt ziet wel dat ze nep zijn: nergens wordt de naam van de ontvanger gebruikt, er staat geen kenteken op en de precieze plek van de overtreding wordt ook niet genoemd. Er staat bijvoorbeeld ‘op de snelweg’. 

Rekeningnummer uit Litouwen

Opvallend is ook het rekeningnummer waar de boete – binnen drie dagen! – naar overgemaakt moet worden. Dat begint met LT – de landcode van Litouwen. Tot slot wordt er gedreigd met het blokkeren van de bankrekening bij niet betalen – iets wat het CJIB niet doet.

Kortom: genoeg signalen om te zien dat het om nepbekeuringen gaat. De kans dat er mensen zijn die van schrik maar snel betalen is echter toch aanwezig. De Fraudehelpdesk adviseert vooral te onthouden dat het CJIB nooit boetes mailt, en om nooit zomaar geld over te maken.

 

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek