Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Verliezen op basisverzekering

Zorgverzekeraars leggen fors bij voor basisdekking

Zorgverzekeraars leggen fors bij voor basisdekking

Grote zorgverzekeraars geven aan dat ze verlies boeken op de basisverzekering. De zorgpremies zullen in 2019 behoorlijk gaan stijgen, is de voorspelling.

Verlies bij zorgverzekeraar CZ

CZ heeft in 2017 een verlies geleden van 173 miljoen euro op de verplichte basis-zorgverzekering. Daardoor pakte het totale bedrijfsresultaat slecht uit met een verlies van € 140.000.

Zorgverzekeringen onder kostprijs

Door de concurrentie onder zorgverzekeraars zijn ze al jaren genoodzaakt om in te teren op hun reserves. De zorgpremie in 2018 ligt bij CZ per maand € 6,= onder de kostprijs. Om dit te dekken zijn reserves ingezet.

Flinke stijging basispremie 2019

De voorspelling van CZ is dat de basispremie in 2019 flink zal stijgen. Ook Zilveren Kruis gaf dit al aan: het inzetten van reserves om verzekeringen onder de kostprijs in de markt te zetten houdt immers een keer op.

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 reacties

  1. Reactie op: Rob van dinsdag maart 27, 2018 19:18
    Je betaalt via je salaris al een behoorlijk deel aan de zorgverzekering, vaak tussen de 2 en 3000 euro op jaarbasis!

  2. Reactie op: vvd van zondag april 1, 2018 17:33
    De kosten stijgen niet door het systeem… Sterker nog: er wordt gigantisch in de kosten gesneden. Maar omdat de zorgkosten nog veel harder stijgen moeten de premies omhoog. Als je het ziekenfonds terughaalt, moeten de kosten nog steeds betaald worden. Maar dan via de belastingen of zo. Linksom of rechtsom moet het betaald worden…

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek