HomeFinance Hypotheken
Search
Close this search box.
Advertentie voor 3,75% rente bij Trade Republic.

Rekeningnummer behouden bij overstap naar andere bank

Tweede Kamer wil nummerbehoud voor betaalrekeningen

Tweede Kamer wil nummerbehoud voor betaalrekeningen

De Tweede Kamer wil dat consumenten met hun betaalrekening kunnen overstappen naar een andere bank met behoud van hun rekeningnummer. Zo zou de drempel om van bank te veranderen lager worden.

Makkelijker overstappen om banken af te rekenen

Het voorstel van D66 en de Partij voor de Dieren kreeg steun van alle partijen in de Kamer. Als consumenten hun bankrekeningnummer kunnen behouden bij overstappen kunnen ze banken makkelijker afrekenen op hun beleid, is de gedachtegang.

Lastig door Europese IBAN-nummers

Minister van Financiën Wopke Hoekstra geeft echter aan dat het voorstel lastig uit te voeren zal zijn. IBAN-nummers zijn immers Europees geregeld en – geen onbelangrijk detail – bevatten een code van de bank waar de rekening loopt. Hij heeft wel beloofd om het onderwerp in Brussel te bespreken.

Nummerbehoud geen nieuw onderwerp

Dit onderwerp is niet nieuw – consumentenorganisaties pleiten al veel langer voor nummerbehoud bij betaalrekeningen. Ook D66 kaartte het al in 2011 aan bij de toenmalige minister van Financiën.

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eén reactie

  1. Reactie op: R. Smith van dinsdag april 17, 2018 19:50
    Het ziet er naar uit dat de Volksvertegenwoordigers toendertijd “bewust” hebben zitten slapen want ze zijn in ruime mate gewaarschuwd dat verwerking/opname van de Bank Id in het IBAN-nummer, géén slim idee was. Waarom dit dan toch gebeurt? Tja, laat uw gedachten eens de vrije loop ….

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Vrijblijvend hypotheek aanvragen