Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Rekeningnummer behouden bij overstap naar andere bank

Tweede Kamer wil nummerbehoud voor betaalrekeningen

Tweede Kamer wil nummerbehoud voor betaalrekeningen

De Tweede Kamer wil dat consumenten met hun betaalrekening kunnen overstappen naar een andere bank met behoud van hun rekeningnummer. Zo zou de drempel om van bank te veranderen lager worden.

Makkelijker overstappen om banken af te rekenen

Het voorstel van D66 en de Partij voor de Dieren kreeg steun van alle partijen in de Kamer. Als consumenten hun bankrekeningnummer kunnen behouden bij overstappen kunnen ze banken makkelijker afrekenen op hun beleid, is de gedachtegang.

Lastig door Europese IBAN-nummers

Minister van Financiën Wopke Hoekstra geeft echter aan dat het voorstel lastig uit te voeren zal zijn. IBAN-nummers zijn immers Europees geregeld en – geen onbelangrijk detail – bevatten een code van de bank waar de rekening loopt. Hij heeft wel beloofd om het onderwerp in Brussel te bespreken.

Nummerbehoud geen nieuw onderwerp

Dit onderwerp is niet nieuw – consumentenorganisaties pleiten al veel langer voor nummerbehoud bij betaalrekeningen. Ook D66 kaartte het al in 2011 aan bij de toenmalige minister van Financiën.

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eén reactie

  1. Reactie op: R. Smith van dinsdag april 17, 2018 19:50
    Het ziet er naar uit dat de Volksvertegenwoordigers toendertijd “bewust” hebben zitten slapen want ze zijn in ruime mate gewaarschuwd dat verwerking/opname van de Bank Id in het IBAN-nummer, géén slim idee was. Waarom dit dan toch gebeurt? Tja, laat uw gedachten eens de vrije loop ….

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek