Search
Close this search box.

Vista Hypotheken: nieuw hypotheekmerk van de Rabobank

Aanbod hypotheken via tussenpersonen, niet via Rabo bankkantoren

Aanbod hypotheken via tussenpersonen, niet via Rabo bankkantoren

Er is vandaag een nieuw hypotheekmerk gelanceerd: Vista Hypotheken. De bedenker is zéker niet nieuw in de hypotheekmarkt – het is van de Rabobank. Alleen zijn de hypotheken van Vista niet verkrijgbaar bij de bankkantoren van de Rabo. De consument kan ervoor terecht bij de ketens van hypotheekkantoren en onafhankelijke tussenpersonen.

Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Vista richt zich op de starter

Voor een ingewikkelde hypotheek is Vista Hypotheken niet het juiste adres. Het merk richt zich op eenvoudige hypotheken, met name voor starters: mensen die voor het eerst een woning kopen. Deze huizenkopers kiezen vaak voor lange looptijden – Vista zal dus juist op de lange rentevastperiodes (hypotheekrente tot wel 30 jaar vast) concurrerend zijn.

Geld niet van Rabobank zelf

Het geld dat Vista gaat uitlenen komt niet van Rabobank zelf. De hypotheken staan dan ook niet op de balans van de Rabo. Dat heeft voornamelijk te maken met de kapitaaleisen die Brussel aan banken stelt. Wel komt er een beleggingsfonds waarmee Rabo-klanten kunnen investeren in Vista-hypotheken.

Vista Hypotheken is regiepartij ala Munt Hypotheken

De positie van Vista Hypotheken is vergelijkbaar met bijvoorbeeld het snel gegroeide Munt Hypotheken. Ze worden ‘regiepartijen’ genoemd: hypotheekaanbieders die geld aantrekken bij bijvoorbeeld pensioenfondsen en dit uitlenen in de vorm van hypotheken. 

Bekijk de actuele hypotheekrentes van Vista Hypotheken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek