HomeFinance Hypotheken
Search
Close this search box.
Advertentie voor 3,75% rente bij Trade Republic.

Vista Hypotheken: nieuw hypotheekmerk van de Rabobank

Aanbod hypotheken via tussenpersonen, niet via Rabo bankkantoren

Aanbod hypotheken via tussenpersonen, niet via Rabo bankkantoren

Er is vandaag een nieuw hypotheekmerk gelanceerd: Vista Hypotheken. De bedenker is zéker niet nieuw in de hypotheekmarkt – het is van de Rabobank. Alleen zijn de hypotheken van Vista niet verkrijgbaar bij de bankkantoren van de Rabo. De consument kan ervoor terecht bij de ketens van hypotheekkantoren en onafhankelijke tussenpersonen.

Vista richt zich op de starter

Voor een ingewikkelde hypotheek is Vista Hypotheken niet het juiste adres. Het merk richt zich op eenvoudige hypotheken, met name voor starters: mensen die voor het eerst een woning kopen. Deze huizenkopers kiezen vaak voor lange looptijden – Vista zal dus juist op de lange rentevastperiodes (hypotheekrente tot wel 30 jaar vast) concurrerend zijn.

Geld niet van Rabobank zelf

Het geld dat Vista gaat uitlenen komt niet van Rabobank zelf. De hypotheken staan dan ook niet op de balans van de Rabo. Dat heeft voornamelijk te maken met de kapitaaleisen die Brussel aan banken stelt. Wel komt er een beleggingsfonds waarmee Rabo-klanten kunnen investeren in Vista-hypotheken.

Vista Hypotheken is regiepartij ala Munt Hypotheken

De positie van Vista Hypotheken is vergelijkbaar met bijvoorbeeld het snel gegroeide Munt Hypotheken. Ze worden ‘regiepartijen’ genoemd: hypotheekaanbieders die geld aantrekken bij bijvoorbeeld pensioenfondsen en dit uitlenen in de vorm van hypotheken. 

Bekijk de actuele hypotheekrentes van Vista Hypotheken

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Vrijblijvend hypotheek aanvragen