Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Bankapp gebruiken in plaats van DigiD

Klanten ING, Rabobank en Triodos kunnen met app inloggen

Klanten ING, Rabobank en Triodos kunnen met app inloggen

Klanten van ING, Rabobank en Triodos kunnen vanaf nu de app van hun bank gebruiken om in te loggen op websites waar inloggen tot nu toe via DigiD ging.

iDIN als alternatief voor DigiD

Een jaar geleden werd het identificatie- en inlogsysteem iDIN geïntroduceerd. Dit zou het inlogalternatief worden voor met name DigiD. Nu is het zover: iDIN is verwerkt in de bankapps van ING, Rabobank en Triodos. Ook ABN Amro, SNS, ASN en RegioBank zijn onderweg.

Inloggen met bankapp

Wie iDIN gebruikt kan met de bankapp inloggen op de website van bijvoorbeeld de Belastingdienst, de gemeente, het pensioenregister Mijnpensioenoverzicht.nl of de zorgverzekeraar. Voor dat inloggen gebruikt men dan de naam en het wachtwoord van internetbankieren.

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eén reactie

  1. Reactie op: Op de site van Mijnpensioenoverzicht.nl staat alleen DigiD, van iDIN is geen sprake. van donderdag augustus 9, 2018 11:06
    Dank voor je input – dat werd destijds bij het nieuws wel gecommuniceerd. Wellicht sluit Mijnpensioenoverzicht.nl later aan?

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek