Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Vernieuwd model taxatierapport gaat flink geld kosten

Hypotheekshop: taxatie kan honderden euro's duurder uitpakken

Hypotheekshop: taxatie kan honderden euro's duurder uitpakken

Afgelopen 1 april is een nieuw model Taxatierapport Woonruimte ingevoerd. De bedoeling van dat nieuwe model is dat de kwaliteit van taxaties omhoog gaat, net als het validatieproces.

Uitbrengen taxatierapport duurt langer

Hypotheekwinkel De Hypotheekshop is echter niet enthousiast, schrijft AMWeb.nl. Het laten opstellen van een taxatierapport voor de koop of verkoop van een woning duurt nu veel langer: de verwerkingstijd zou zijn verdubbeld. De rapporten moeten gevalideerd worden door speciale validatie-instituten, daar stokt de verwerking nogal eens.

Nieuw model rapport aanzienlijk duurder

Bovendien worden de taxatierapporten aanzienlijk duurder door de nieuwe bijlagen die verplicht zijn geworden. Het aanmaken van deze bijlagen kost de taxateur tijd, waardoor de kosten van het rapport omhoog gaan. Hypotheekshop geeft aan dat veel taxateurs de prijs zullen verhogen tot wel 600 of 700 euro.

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek