Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Rabobank stopt met scanner voor online betalingen

Rabo Scanner kan straks de deur uit

Rabo Scanner kan straks de deur uit

Rabobank gaat de Rabo Scanner uitfaseren: over enige tijd is het gebruik van de scanner voor het goedkeuren van online betalingen niet meer nodig.

Rabo Scanner

De scanner wordt door veel klanten van Rabobank als onhandig ervaren. Ze hebben de scanner met hun pas nodig om betalingen goed te keuren – wat lastig is als men de Rabo Scanner niet bij de hand heeft. Overigens hebben de meeste banken (behalve ING) een aparte kaartlezer voor de veiligheid. Rabobank verving nog maar drie jaar geleden de aloude cardreader voor de Rabo Scanner, die met kleurcodes werkt.

De scanner is al lang niet meer voor elke overboeking nodig, maar nog wel voor het installeren van de mobiele app en voor het overboeken van grote bedragen. Dat hoeft in de loop van 2019 ook niet meer, geeft Rabo aan.

Gemak en net zo veilig

Door de technologische ontwikkelingen zou het net zo veilig zijn om te bankieren zonder de Rabo Scanner. We raken bovendien steeds meer gewend aan het gemak van betalen met een vingerafdruk, gezichtsherkenning of een vijf-cijferige inlogcode – zodanig dat het kastje als ‘lastig’ ervaren wordt.

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eén reactie

  1. Reactie op: André te Brake van woensdag mei 9, 2018 22:54
    Nee natuurlijk niet. de Rabo scanner is de onveiligste methode omdat de eigen scanner van iedere crimineel ook werkt met jouw pas+pincode. Als die laatste je ontfutseld worden, bijv. bij de pinautomaat of omdat iemand zo dom is die op te sturen nav een phishingmailtje dan kan iedere crimineel met zijn eigen scanner jouw rekening+spaarrekening plunderen. Die scanners zijn universeel en niet gekoppeld aan een rekening zoals bij SNS of ING wel het geval is.

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek