Vragen? Bel ons: 088-22 77 344
dinsdag 8 mei 2018, 09:57
#betalen

Rabobank gaat de Rabo Scanner uitfaseren: over enige tijd is het gebruik van de scanner voor het goedkeuren van online betalingen niet meer nodig.

Rabo Scanner

De scanner wordt door veel klanten van Rabobank als onhandig ervaren. Ze hebben de scanner met hun pas nodig om betalingen goed te keuren - wat lastig is als men de Rabo Scanner niet bij de hand heeft. Overigens hebben de meeste banken (behalve ING) een aparte kaartlezer voor de veiligheid. Rabobank verving nog maar drie jaar geleden de aloude cardreader voor de Rabo Scanner, die met kleurcodes werkt.

De scanner is al lang niet meer voor elke overboeking nodig, maar nog wel voor het installeren van de mobiele app en voor het overboeken van grote bedragen. Dat hoeft in de loop van 2019 ook niet meer, geeft Rabo aan.

Gemak en net zo veilig

Door de technologische ontwikkelingen zou het net zo veilig zijn om te bankieren zonder de Rabo Scanner. We raken bovendien steeds meer gewend aan het gemak van betalen met een vingerafdruk, gezichtsherkenning of een vijf-cijferige inlogcode - zodanig dat het kastje als 'lastig' ervaren wordt.

Homefinance.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor onze cookie en privacyverklaring.