betalen
Gepubliceerd op: 8-5-2018 om 09:57

Rabobank gaat de Rabo Scanner uitfaseren: over enige tijd is het gebruik van de scanner voor het goedkeuren van online betalingen niet meer nodig.

Rabo Scanner

De scanner wordt door veel klanten van Rabobank als onhandig ervaren. Ze hebben de scanner met hun pas nodig om betalingen goed te keuren - wat lastig is als men de Rabo Scanner niet bij de hand heeft. Overigens hebben de meeste banken (behalve ING) een aparte kaartlezer voor de veiligheid. Rabobank verving nog maar drie jaar geleden de aloude cardreader voor de Rabo Scanner, die met kleurcodes werkt.

De scanner is al lang niet meer voor elke overboeking nodig, maar nog wel voor het installeren van de mobiele app en voor het overboeken van grote bedragen. Dat hoeft in de loop van 2019 ook niet meer, geeft Rabo aan.

Gemak en net zo veilig

Door de technologische ontwikkelingen zou het net zo veilig zijn om te bankieren zonder de Rabo Scanner. We raken bovendien steeds meer gewend aan het gemak van betalen met een vingerafdruk, gezichtsherkenning of een vijf-cijferige inlogcode - zodanig dat het kastje als 'lastig' ervaren wordt.

Aangemaakt door André te Brake op 09-05-2018 22:54

Jammer dat de scanner zou verdwijnen. Dit is de enigste echt veilige manier om zonder je eigen code via het internet te versturen geld kunt over maken. Want de code die de scanner aangeeft is maar een keer geldig. Jammer dat veiligheid moet verliezen van gemak. Ik ervaar de scanner niet als lastig maar als extra veiligheid.

Aangemaakt door Richard op 19-05-2018 16:03

Hier ben ik het helemaal mee eens. De 5-cijferige pincode die Rabobank wil hanteren is lang niet zo veilig als een unieke code uit een scanner. Wanneer ik de scanner niet meer kan gebruiken bij de Rabo overweeg ik om daar op te stappen. Helaas,

Aangemaakt door OmeHenk op 07-11-2018 12:33

Die 5 cijferige code neem je niet mee naar buiten om geld te pinnen. Die bankpas+pincode wel. Alleen daarom is een 5 cijferige code al iets veiliger.

Aangemaakt door Bert Braanker op 21-05-2018 18:16

Alle banken bewegen richting de app-ondersteuning op je mobieltje. Dat dwingt je om de mobiel altijd paraat te hebben. Ik wil geen slaaf zijn van dat apparaat

Aangemaakt door OmeHenk op 07-11-2018 12:32

Nee natuurlijk niet. de Rabo scanner is de onveiligste methode omdat de eigen scanner van iedere crimineel ook werkt met jouw pas+pincode. Als die laatste je ontfutseld worden, bijv. bij de pinautomaat of omdat iemand zo dom is die op te sturen nav een phishingmailtje dan kan iedere crimineel met zijn eigen scanner jouw rekening+spaarrekening plunderen. Die scanners zijn universeel en niet gekoppeld aan een rekening zoals bij SNS of ING wel het geval is.

Homefinance.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor onze cookie en privacyverklaring.