Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Moederdag 2018: meer of minder uitgaven?

Onderzoek en brancheorganisaties geven verschillende verwachtingen

Onderzoek en brancheorganisaties geven verschillende verwachtingen

Aanstaande zondag is het moederdag. Dat levert in allerlei winkels veel extra verkoop is, aangezien partners en kinderen hun vrouw of moeder graag willen verrassen.

Onderzoek naar moederdaguitgaven

Het jaarlijkse onderzoek van onderzoeksbureau Q&A naar moederdaguitgaven wijst uit dat slechts de helft van de Nederlanders iets aan moederdag wil doen dit jaar. Dat was vorig jaar nog 57%. De uitgaven per persoon zijn hoger, maar het onderzoeksbureau verwacht in totaal een daling van 3 tot 4% bij de uitgaven.

Bloemen voor moeder veel duurder

Ondertussen verwachten de brancheorganisaties van horeca en detailhandel wel hogere omzetten dan in 2017. Het meest populaire cadeau zijn bloemen en planten – die zijn nu dan ook aanzienlijk duurder dan normaal.

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek