Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

a.s.r. komt met hypotheek van 40 jaar

Looptijd langer dan periode hypotheekrenteaftrek

Looptijd langer dan periode hypotheekrenteaftrek

Volgende week donderdag start verzekeraar a.s.r. met het landelijk aanbieden van startershypotheken met een looptijd van 40 jaar: de WelThuis Starters hypotheek.

Lagere maandlasten, hogere totaallasten

Een hypotheek met een looptijd van 40 jaar – dat zorgt voor lagere maandlasten dan bij een lening met een looptijd van 30 jaar. De totale lasten die de men betaalt zijn gedurende de 40 jaar wel hoger dan bij aflossen in 30 jaar.

Renteaftrek maximaal 30 jaar

Om een hypotheek met een looptijd van 40 jaar mogelijk te maken moest a.s.r. wel creatief aan de slag met leningdelen. De hypotheekrenteaftrek kan namelijk alleen maar gelden voor een hypotheek die in maximaal 30 jaar wordt afgelost.

Daarom wordt bij de WelThuis Starters hypotheek de hoofdsom in twee delen gesplitst: een aftrekbaar deel dat in 30 jaar helemaal wordt afgelost, en een niet-aftrekbaar deel dat 40 jaar loopt. De bruto maandlasten van het totaal blijven 40 jaar gelijk.

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek