Search
Close this search box.

Voor het eerst in 5 jaar minder hypotheken

Daling van aantal maar sterk stijgende bedragen

Daling van aantal maar sterk stijgende bedragen

In het eerste kwartaal van 2018 werden voor het eerst in 5 jaar minder hypotheken afgesloten dan het jaar ervoor. Er was een daling van 3 procent ten opzichte van de eerste drie maanden van 2017.

Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Sterke daling bij starters

IG&H Consulting geeft ieder kwartaal een update af over de hypotheekmarkt. Uit de Hypotheekupdate Q1 blijkt dat er in de eerste maanden van dit jaar duidelijk minder hypotheken zijn afgesloten dan in dezelfde periode vorig jaar. Vooral bij starters was de daling groot: maar liefst 11%. Daaruit blijkt wederom dat het steeds lastiger wordt voor starters op de woningmarkt.

Gemiddelde hypotheekbedrag hoogste ooit

Het totale bedrag aan hypotheken steeg – ondanks de daling van het aantal afgesloten hypotheken – met ruim 3%. Dat komt doordat het gemiddelde bedrag dat geleend werd voor een huis met 7% steeg naar ruim € 300.000. Dat is het hoogste niveau ooit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek