Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Huizenprijzen bijna op piekniveau 2008

CBS en Kadaster melden nieuwe cijfers woningmarkt

CBS en Kadaster melden nieuwe cijfers woningmarkt

De huizenprijzen zijn in april weer flink duurder geworden dan een jaar eerder: de prijsstijging bedroeg gemiddeld bijna 9%. Dat is iets meer in de maand maart.

April 2018: 8,8% hoger dan jaar eerder

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Kadaster publiceren elke maand wat er gebeurd is met de prijzen van koopwoningen. Het gaat daarbij om daadwerkelijk betaalde prijzen in aankooptransacties. Die lagen in april 2018 8,8% hoger dan in april 2017. 

Bijna op piekniveau van augustus 2008

De woningmarkt ligt qua prijsniveau inmiddels alweer bijna op het hoogtepunt van augustus 2008. Daarna daalden de prijzen, maar in april 2018 lag het niveau ongeveer even hoog als in september 2008. In vergelijking met het dal van juni 2013 zijn de huizenprijzen gemiddeld 27% hoger.

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek