Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Teveel betaalde boeterente terug tot 2011

Volksbank compenseert klanten met terugwerkende kracht

Volksbank compenseert klanten met terugwerkende kracht

Volksbank – dat is de moeder van hypotheekverstrekkers SNS, RegioBank en BLG Wonen – gaat teveel betaalde boeterente bij vervroegd afgeloste hypotheken met terugwerkende kracht terugbetalen. Daarbij wordt teruggegaan tot 2011.

Compensatie van boeterente tussen 2011 en 2016

Wie een hypotheek heeft of had bij SNS, RegioBank of BLG Wonen en in de periode van 2011 tot 2016 een boeterente heeft betaald kan bericht verwachten van de bank. Volksbank gaat de boeterentes herberekenen en het teveel betaald bedrag compenseren.

Verplicht compenseren tot 14 juli 2016

Het berekenen van boeterente bij het vervroegd aflossen van een hypotheek is lang een onduidelijk verhaal geweest. In 2017 kwam de Autoriteit Financiële Markten (AFM) met regels voor het vaststellen van de aflosboete. Daarbij gold voor banken een verplichting om teveel betaalde boeterente met terugwerkende kracht te compenseren tot 14 juli 2016.

ING en Volksbank gaan voorop

ING maakte onlangs iets soortgelijks bekend – daar ging het om 7.000 relaties. Bij Volksbank komt het aantal betalingen uit op zo’n 20.000. ING en Volksbank gaan dus voorop in het veel langer stellen van de terugwerkende-kracht-periode dan vereist door de AFM. Wat gaan andere banken doen?

Delta Lloyd voor de rechter gesleept

De NN-groep is dit niet van plan, vindt dat ze aan de eisen voldaan heeft met compensatie tot 14 juli 2016. Delta Lloyd (onderdeel van de NN-groep) wordt nu gedagvaard door de Consumentenbond en Vereniging Eigen Huis om compensatie met een langere terugwerkende kracht af te dwingen.

 

 

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek