HomeFinance Hypotheken
Search
Close this search box.
Advertentie voor 3,75% rente bij Trade Republic.

Teveel betaalde boeterente terug tot 2011

Volksbank compenseert klanten met terugwerkende kracht

Volksbank compenseert klanten met terugwerkende kracht

Volksbank – dat is de moeder van hypotheekverstrekkers SNS, RegioBank en BLG Wonen – gaat teveel betaalde boeterente bij vervroegd afgeloste hypotheken met terugwerkende kracht terugbetalen. Daarbij wordt teruggegaan tot 2011.

Compensatie van boeterente tussen 2011 en 2016

Wie een hypotheek heeft of had bij SNS, RegioBank of BLG Wonen en in de periode van 2011 tot 2016 een boeterente heeft betaald kan bericht verwachten van de bank. Volksbank gaat de boeterentes herberekenen en het teveel betaald bedrag compenseren.

Verplicht compenseren tot 14 juli 2016

Het berekenen van boeterente bij het vervroegd aflossen van een hypotheek is lang een onduidelijk verhaal geweest. In 2017 kwam de Autoriteit Financiële Markten (AFM) met regels voor het vaststellen van de aflosboete. Daarbij gold voor banken een verplichting om teveel betaalde boeterente met terugwerkende kracht te compenseren tot 14 juli 2016.

ING en Volksbank gaan voorop

ING maakte onlangs iets soortgelijks bekend – daar ging het om 7.000 relaties. Bij Volksbank komt het aantal betalingen uit op zo’n 20.000. ING en Volksbank gaan dus voorop in het veel langer stellen van de terugwerkende-kracht-periode dan vereist door de AFM. Wat gaan andere banken doen?

Delta Lloyd voor de rechter gesleept

De NN-groep is dit niet van plan, vindt dat ze aan de eisen voldaan heeft met compensatie tot 14 juli 2016. Delta Lloyd (onderdeel van de NN-groep) wordt nu gedagvaard door de Consumentenbond en Vereniging Eigen Huis om compensatie met een langere terugwerkende kracht af te dwingen.

 

 

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Vrijblijvend hypotheek aanvragen