Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Tele2 moet 'gratis toestel' terugbetalen

ConsumentenClaim krijgt wederom gelijk van de rechtbank

ConsumentenClaim krijgt wederom gelijk van de rechtbank

Telecomprovider Tele2 heeft van de rechtbank te horen gekregen dat zij een klant de kosten van de verstrekte ‘gratis telefoon’ moet terugbetalen. ConsumentenClaim spande hiertoe een rechtszaak aan tegen Tele2.

Toestel bij abonnement is niet gratis

Net als andere telefoonbedrijven heeft Tele2 tot voor kort bij mobiele abonnementen het bijgeleverde toestel als gratis aangemerkt. In het maandbedrag voor het abonnement werd echter wel degelijk voor het toestel betaald. Inmiddels wordt deze constructie officieel aangemerkt als een aankoop op krediet.

Geen prijsvermelding en geen einde betaling

Tele2 is niet de eerste provider die door de rechter veroordeeld wordt tot terugbetalen – eerder was het al de beurt aan T-Mobile.

Waar rechters over vallen is dat bij de aanschaf niet aan de klant is verteld wat de prijs van het toestel was. Bovendien blijven de providers na afloop van de abonnementsperiode de hoge abonnementsprijs in rekening brengen als de klant niets verandert.

 

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek