Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

DNB: contant betalen moet blijven

Digitalisering treft ouderen en andere kwetsbare groepen

Digitalisering treft ouderen en andere kwetsbare groepen

Betalen gaat steeds meer digitaal. Op dit moment kunnen mensen nog in bijna alle winkels terecht met euromunten en bankbiljetten, maar de acceptatie ervan neemt wel af. Dat baart De Nederlandsche Bank (DNB) zorgen.

Risico: buitensluiting van ouderen

Het voortdurend verder digitaliseren van betaalmethodes kan ervoor zorgen dat ouderen en andere kwetsbare groepen buitengesloten raken. Voor dat risico waarschuwt DNB in de nieuwe Visie op Betalen 2018-2021. De toezichthouder zal zich er de komende jaren extra voor inzetten om ervoor te zorgen dat contant geld algemeen geaccepteerd blijft.

Plofkraken en overvallen voorkomen

Bij DNB wordt gewerkt aan nieuwe toepassingen om overvallen en plofkraken te voorkomen. Dit soort risico’s zijn voor bijvoorbeeld winkeliers en horeca een reden om betalen met pinpas te stimuleren. Verder is het voor de ondernemers beter qua kosten.

40% van de betalingen contant

In 2010 ging nog 65% van de betalingen contant, in 2015 was dat 49% en de voorspelling is dat we dit jaar uitkomen rond de 40%.

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek