Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Minder verliezen geclaimd bij NHG

Bijna 40% minder verliesdeclaraties op NHG-hypotheken

Bijna 40% minder verliesdeclaraties op NHG-hypotheken

De stichting Waarborgfonds Eigen Woningen (WEW) heeft het NHG-jaarverslag over 2017 uitgebracht. Daaruit blijkt dat er licht minder hypotheken met Nationale Hypotheek Garantie zijn afgesloten vorig jaar en bijna 40% minder verliesdeclaraties zijn ingediend.

1% minder aanvragen voor NHG

In 2017 werden er 117.779 nieuwe hypotheken met NHG afgesloten. Dat was 1% minder dan in 2016. In totaal waren er eind 2017 in ons land 1,3 miljoen woningen met een NHG-hypotheek.

Bijna 40% minder verliesdeclaraties

Het aantal verliesdeclaraties bij NHG daalde met 39,2%: veel minder huizen zijn dus met verlies verkocht in 2017. Wanneer een huis met een NHG-hypotheek met verlies verkocht wordt in een ‘gedekte situatie’ is er sprake van zo’n verliesdeclaratie. Deze forse daling is niet verrassend gezien de stijgende huizenprijzen en de status van de woningmarkt.

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek