Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Kosten financieel advies aftrekbaar?

Oproep verzekeraars en adviseurs aan staatssecretaris

Oproep verzekeraars en adviseurs aan staatssecretaris

Staatssecretaris Snel van Financiën heeft een oproep gekregen van verzekeraars en financieel adviseurs. Zij vragen hem om de kosten van financieel advies aftrekbaar te maken. Zo zouden meer mensen een adviseur inschakelen.

Provisieverbod

Sinds er een provisieverbod geldt bij het afsluiten van complexe financiële producten moeten consumenten voor de advisering en bemiddeling betalen. Dat provisieverbod is doorgevoerd om onafhankelijk advies te bevorderen en de inkomsten van adviseurs transparant te maken.

Toegang tot advies niet verbeterd

De koepelorganisaties van verzekeraars en financieel adviseurs wijzen erop dat het provisieverbod de toegang tot advies niet verbeterd heeft. Veel mensen gaan nu juist niet naar een financieel adviseur omdat ze een factuur krijgen voor het advies.

Kosten advies aftrekbaar maken

Om de drempel voor financieel advies te verlagen verzoeken het Verbond van Verzekeraars, Adviz en OvFD de staatssecretaris om de kosten aftrekbaar te maken.

 

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 reacties

  1. Reactie op: Willem van donderdag juni 14, 2018 09:40
    Het kan beide advies zijn, toch? De adviseur van de bank kan een perfect financieel plaatje maken op het moment dat je een huis koopt. Of pensioen nodig hebt. Alleen is het bij de bank geen onafhankelijk advies omdat maar 1 aanbieder meegenomen wordt. Daar zit toch alleen het verschil? Of is het advies bij een bank inhoudelijk ook anders? En als er geen adviestarief voor adviseurs van een bank mogen gelden denk ik dat de onafhankelijke adviseurs juist veel slechter af zijn. Ik kan me voorstellen dat je als consument dan op een site als deze goed kijkt welke bank de beste voorwaarden heeft en daar een advies haalt. Gratis! Wie gaat er dan nog betalen bij een adviseur?

  2. Reactie op: André te Brake van dinsdag juni 19, 2018 01:16
    Ik ben het met je eens, Andre. Maar ervaring leert dat op dit moment de fiscaliteit zo ingewikkeld is dat veel mensen – ook met HBO of universiteit – juist geen goede financiele keuzes maken. En nog belangrijker is dat ervaring leert dat op dit moment juist veel laagopgeleiden afzien van advies en kiezen voor execution only. Niet omdat ze zelf best goede financiele keuzes kunnen maken (want dat kunnen ze niet), maar omdat ze geen 1000 euro (over)hebben om een adviseur in de hand te nemen.

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek