Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Vertrouwen in woningmarkt daalt

Eigen Huis Marktindicator nadert keerpunt

Eigen Huis Marktindicator nadert keerpunt

Het vertrouwen van consumenten in de woningmarkt in Nederland wordt steeds minder. Dit blijkt uit de graadmeter van Vereniging Eigen Huis (VEH).

Eigen Huis Marktindicator

Deze Eigen Huis Marktindicator bleef in de afgelopen maand steken op 104. Dat is nog maar net boven het omslagpunt van 100 – het punt waaronder het consumentenvertrouwen negatief wordt. Een jaar geleden stond de indicator nog bijna 10 punten hoger.

Zorgen over betaalbaarheid en keuze

De steeds verder stijgende huizenprijzen zorgen ervoor dat 62% van de Nederlanders vindt dat een eigen huis minder betaalbaar is geworden. Bovendien geeft de helft van de ondervraagden aan dat er door het beperkte woningaanbod in veel gebieden weinig keuze is aan koopwoningen.

Verwachting verdere prijsstijging

Opvallend is de vergelijking met de vorige keer dat de marktindicator zo sterk verslechterde. Dat was in 2012 – toen verwachtte bijna 60% dat de huizenprijzen verder zouden dalen. Nu verwacht ruim 80% dat de prijzen door de schaarste alleen maar verder zullen stijgen.

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek