Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Later met pensioen

Pensioenleeftijd met 5 maanden gestegen

Pensioenleeftijd met 5 maanden gestegen

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) heeft nieuwe cijfers gepubliceerd over de pensioenleeftijd in Nederland. De gemiddelde leeftijd waarop werknemers met pensioen gaan was vorig jaar 64 jaar en tien maanden. Daarmee is de pensioenleeftijd binnen een jaar met vijf maanden gestegen.

Doel langer doorwerken – gelukt

In 2007 stopten werknemers maar liefst drie jaar eerder met werken. Door veranderde regelgeving en wetwijzigingen is de pensioenleeftijd behoorlijk gestegen. Dat was ook het doel van die veranderingen: mensen stimuleren om langer door te werken. In 2006 ging 88% van de werknemers vóór de 65e verjaardag met pensioen, in 2017 was dat nog maar 38%.

Vroegpensioen te duur voor laagopgeleiden

Binnen die cijfers is een duidelijk verschil ontstaan tussen verschillende opleidingsniveaus. Lager opgeleiden werken volgens de CBS-cijfers bijna een jaar langer door dan hoger opgeleiden. Hoofdeconoom Peter Hein van Mulligen van het CBS zegt hierover: „Lager opgeleiden kunnen het zich simpelweg niet permitteren om met vroegpensioen te gaan”.

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eén reactie

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek