Vragen? Bel ons: 088-22 77 344

Wat moet je weten als je kiest voor het volgende spaarproduct: KinderToekomst Spaarrekening van ABN AMRO? Bekijk alle details over de rente, de voorwaarden en de spaargarantie. Bij de rentes zie je ook hoe deze zich voor deze rekening met voorwaarden in de afgelopen jaren heeft ontwikkeld.

Meer van ABN AMRO

Huidige spaarrente

wat is de rente op dit moment?

ABN AMRO KinderToekomst Spaarrekening
1,50%
/
1,65%

Op deze spaarrekening kunnen (groot)ouders sparen voor hun (klein)kind. De rekening kan alleen geopend worden voor een kind dat nog geen 11 jaar oud is. De rente bestaat normaal gesproken uit een basisrente en een bonusrente waarbij de bonus alleen wordt uitgekeer over het saldo dat aan het eind van een kalenderjaar op de rekening staat.


Rentes uit het verleden

wat was de spaarrente voorheen?

Laatste rentewijziging: 15 oktober 2023 een maand geleden
  1. min
    1,25% 1,50%
    +0,25%
  2. max
    1,40% 1,65%
    +0,25%

Alle info

wat moet je weten?

Aanvullende opmerking

Op deze spaarrekening kunnen (groot)ouders sparen voor hun (klein)kind. De rekening kan alleen geopend worden voor een kind dat nog geen 11 jaar oud is. De rente bestaat normaal gesproken uit een basisrente en een bonusrente waarbij de bonus alleen wordt uitgekeer over het saldo dat aan het eind van een kalenderjaar op de rekening staat.

Sparen met garantie
Bij welke bank?
ABN AMRO
In welk land?
Nederland
Welke spaargarantie?
Nederlandse depositogarantiestelsel

Nederland is lid van de Europese Unie en de Eurozone. Ons Nederlandse depositogarantiestelsel dekt per spaarder € 100.000 van spaargeld dat onder één bankvergunning valt.

Meer weten?

Welk garantiebedrag?
€ 100.000
Welke bankvergunning?
ABN AMRO

De bankvergunning van ABN AMRO wordt gedeeld met andere banken. De spaargarantie geldt per bankvergunning: saldi bij meerdere banken onder één vergunning worden bij elkaar opgeteld voor het toepassen van de garantie.

Vergunning gedeeld?
Ja, met Moneyou

Onder de bankvergunning van ABN AMRO vallen ook Moneyou. De spaargarantie geldt per bankvergunning: saldi bij meerdere banken onder één vergunning worden bij elkaar opgeteld voor het toepassen van de garantie.

Voorwaarden
Minimum saldo?
Geen
Maximaal saldo?
Geen
Spaarverplichting?
Nee

Het is bij deze rekening niet verplicht om elke maand (of een andere periode, bijvoorbeeld elk kwartaal) een bedrag te storten.

Altijd maximale rente?
Nee

Er zijn bij deze rekening regels waaraan je moet voldoen om de maximale rente te ontvangen. Het kan dus zo uitpakken dat je een lagere rente krijgt.

Vrij opneembaar?
Ja

Jouw spaargeld op deze rekening kun je op ieder moment opnemen, zonder voorwaarden of boete. Bij sommige rekeningen is het wel mogelijk dat je hierdoor een lagere rente krijgt (zie ‘Altijd maximale rente?’)

Verplichte betaalrekening?
Ja

Je moet een betaalrekening hebben of openen bij ABN AMRO om er te kunnen sparen.

Verder van belang
Rente vast of variabel?
Variabel

De spaarrente op deze rekening is variabel. Dat betekent dat ABN AMRO de rente op ieder moment kan aanpassen.

Duurzaam sparen?
Nee

Sparen op deze rekening is niet specifiek duurzaam. Dat wil niet zeggen dat ABN AMRO geen duurzame dingen doet met het geld.

Sparen voor/door kinderen?
Ja

Deze rekening is speciaal bedoeld voor jeugdsparen. Dat kan gaan om sparen dóór kinderen of sparen vóór kinderen. De voorwaarden voor deze twee vormen van jeugdsparen lopen behoorlijk uiteen, controleer die goed!


We helpen je graag!

waar ga je sparen?

Jij bent op zoek naar een goede plek voor je spaargeld of om te beginnen met sparen. HomeFinance.nl helpt je graag met handige vergelijkingen en uitgebreide informatie over heel veel spaarbanken, spaarrekeningen en deposito’s. Zo maken we het voor jou gemakkelijk(er) om te kiezen waar je jouw spaargeld wilt neerzetten.

We doen niet álles voor je... het openen van de rekening doe je zelf, bij de bank van jouw keuze. Wel helpen we je met plezier bij jouw beslissing - helemaal gratis en zonder dat je gegevens hoeft achter te laten bij ons!

HomeFinance.nl
ABN AMRO
Mogelijkheden vergelijken
HomeFinance.nl
Informatie over de rekening
HomeFinance.nl, ABN AMRO
Spaarrekening openen
ABN AMRO
Spaarrekening beheren
ABN AMRO

Homefinance.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor onze cookie en privacyverklaring.