Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Kosten betaalrekeningen worden weer hoger vanaf juli.

Rekeninghouders van Rabobank en de drie banken van de Volksbank (SNS, ASN, en RegioBank) zullen vanaf 1 juli dieper in de buidel moeten tasten voor hun betaalpakket. Deze prijsstijgingen volgen op eerdere verhogingen door ING en bunq.

SNS Bank, ASN Bank, en RegioBank hebben aangekondigd dat hun klanten maandelijks 50 cent meer zullen betalen, wat neerkomt op een jaarlijkse stijging van 6 euro. Hoewel dit een bescheiden verhoging lijkt, betekent dit een toename van 16 tot bijna 19 procent vergeleken met de huidige tarieven.

Rabobank volgt deze trend met een aankondiging van een verhoging van 25 cent per maand vanaf 1 juli, waardoor het goedkoopste betaalpakket meer dan 8 procent duurder wordt.

Deze prijsaanpassingen lijken op elkaar afgestemd; vanaf 1 juli kost een rekening bij zowel ASN Bank als Rabobank precies 3,20 euro per maand, ofwel 38,40 euro per jaar. ASN Bank was tot voor kort de goedkoopste optie.

Volgens de Volksbank zijn de verhogingen noodzakelijk vanwege stijgende kosten door nieuwe wet- en regelgeving. Een woordvoerder van de bank vermeldt dat het doorberekenen van een deel van deze kosten onvermijdelijk is.

Deze ontwikkelingen zijn opmerkelijk omdat zowel Rabobank als de Volksbank hun winst bijna zagen verdubbelen in 2023, mede dankzij de rentestijgingen. Ondertussen zijn de kosten van betaalrekeningen de afgelopen vijf jaar al verdubbeld, een trend die nu dus verder zet, zoals opgemerkt door de Consumentenbond.

ING en bunq hebben ook onlangs hun tarieven verhoogd. Bij ING steeg het tarief voor een standaard OranjePakket met bijna 16 procent tot 3,65 euro per maand. Bunq verhoogde de prijs voor haar goedkoopste pakket, Easy Bank Personal, met 33 procent naar 3,99 euro per maand.

bunq voegt toe dat de hogere kosten mede het resultaat zijn van investeringen in nieuwe functies die het leven van hun gebruikers verrijken.

ABN AMRO, daarentegen, heeft geen plannen om de tarieven in de komende maanden te verhogen, zoals blijkt uit navraag.

Bank Jaarlijkse Kosten (€)
ASN Bank 38.40
Rabobank 38.40
ABN AMRO 39.00
SNS Bank 41.40
RegioBank 42.60
ING Bank 43.80
Bunq 47.88
Triodos Bank 60.00
Knab 72.00
Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek