Vragen? Bel ons: 088-22 77 344

Wat moet je weten als je kiest voor het volgende spaarproduct: Zilvervloot Sparen van RegioBank? Bekijk alle details over de rente, de voorwaarden en de spaargarantie. Bij de rentes zie je ook hoe deze zich voor deze rekening met voorwaarden in de afgelopen jaren heeft ontwikkeld.

Meer van RegioBank

Huidige spaarrente

wat is de rente op dit moment?

RegioBank Zilvervloot Sparen
1,35%

Spaarrekening waarop (groot)ouders kunnen sparen voor hun (klein)kinderen. Voor ieder jaar dat er gespaard wordt, geldt een bonus. Die kan in totaal tot maximaal 1% van het spaarbedrag oplopen. Maximale storting van 600 euro per jaar.


Rentes uit het verleden

wat was de spaarrente voorheen?

Laatste rentewijziging: 9 augustus 2023 een maand geleden
  1. min
    1,10% 1,35%
    +0,25%
  2. max
    1,10% 1,35%
    +0,25%

Alle info

wat moet je weten?

Aanvullende opmerking

Spaarrekening waarop (groot)ouders kunnen sparen voor hun (klein)kinderen. Voor ieder jaar dat er gespaard wordt, geldt een bonus. Die kan in totaal tot maximaal 1% van het spaarbedrag oplopen. Maximale storting van 600 euro per jaar.

Sparen met garantie
Bij welke bank?
RegioBank
In welk land?
Nederland
Welke spaargarantie?
Nederlandse depositogarantiestelsel

Nederland is lid van de Europese Unie en de Eurozone. Ons Nederlandse depositogarantiestelsel dekt per spaarder € 100.000 van spaargeld dat onder één bankvergunning valt.

Meer weten?

Welk garantiebedrag?
€ 100.000
Welke bankvergunning?
De Volksbank

De bankvergunning van RegioBank wordt gedeeld met andere banken. De spaargarantie geldt per bankvergunning: saldi bij meerdere banken onder één vergunning worden bij elkaar opgeteld voor het toepassen van de garantie.

Vergunning gedeeld?
Ja, met ASN Bank, SNS Bank, BLG Wonen, Zwitserleven

Onder de bankvergunning van RegioBank vallen ook ASN Bank, SNS Bank, BLG Wonen, Zwitserleven. De spaargarantie geldt per bankvergunning: saldi bij meerdere banken onder één vergunning worden bij elkaar opgeteld voor het toepassen van de garantie.

Voorwaarden
Minimum saldo?
Geen
Maximaal saldo?
Geen
Spaarverplichting?
Ja

Het is bij deze rekening verplicht om elke maand (of een andere periode, bijvoorbeeld elk kwartaal) een bepaald bedrag te storten.

Altijd maximale rente?
Ja

Er zijn bij deze rekening geen regels waaraan je moet voldoen om de maximale rente te ontvangen. Je krijgt deze dus sowieso.

Vrij opneembaar?
Ja

Jouw spaargeld op deze rekening kun je op ieder moment opnemen, zonder voorwaarden of boete. Bij sommige rekeningen is het wel mogelijk dat je hierdoor een lagere rente krijgt (zie ‘Altijd maximale rente?’)

Verplichte betaalrekening?
Nee

Je hoeft niet verplicht een betaalrekening te hebben of openen bij RegioBank om er te kunnen sparen.

Verder van belang
Rente vast of variabel?
Variabel

De spaarrente op deze rekening is variabel. Dat betekent dat RegioBank de rente op ieder moment kan aanpassen.

Duurzaam sparen?
Nee

Sparen op deze rekening is niet specifiek duurzaam. Dat wil niet zeggen dat RegioBank geen duurzame dingen doet met het geld.

Sparen voor/door kinderen?
Ja

Deze rekening is speciaal bedoeld voor jeugdsparen. Dat kan gaan om sparen dóór kinderen of sparen vóór kinderen. De voorwaarden voor deze twee vormen van jeugdsparen lopen behoorlijk uiteen, controleer die goed!


We helpen je graag!

waar ga je sparen?

Jij bent op zoek naar een goede plek voor je spaargeld of om te beginnen met sparen. HomeFinance.nl helpt je graag met handige vergelijkingen en uitgebreide informatie over heel veel spaarbanken, spaarrekeningen en deposito’s. Zo maken we het voor jou gemakkelijk(er) om te kiezen waar je jouw spaargeld wilt neerzetten.

We doen niet álles voor je... het openen van de rekening doe je zelf, bij de bank van jouw keuze. Wel helpen we je met plezier bij jouw beslissing - helemaal gratis en zonder dat je gegevens hoeft achter te laten bij ons!

HomeFinance.nl
RegioBank
Mogelijkheden vergelijken
HomeFinance.nl
Informatie over de rekening
HomeFinance.nl, RegioBank
Spaarrekening openen
RegioBank
Spaarrekening beheren
RegioBank

Homefinance.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor onze cookie en privacyverklaring.