Vragen? Bel ons: 088-22 77 344

Roken is niet goed voor uw gezondheid, dat weten we allemaal. Alleen blijkt stoppen met roken voor veel mensen nog niet zo gemakkelijk. Daarom is het niet gek dat er vanuit de zorgverzekering vergoedingen zijn voor de kosten van programma's om te stoppen met roken. Op deze pagina bespreken we deze vergoedingen.

Premies zorgverzekeringen berekenen

Welke ondersteuning is er voor stoppen met roken?

Gaat stoppen met roken bij u niet vanzelf? Is het lastig om van uw verslaving aan nicotine af te komen? Dan kunnen deskundige begeleiding en soms medicijnen de kans op succes verhogen.

Stoppen met roken in de basisverzekering

In de basisverzekering is een vergoeding voor programma's ter ondersteuning van stoppen met roken opgenomen. Ook de als er medicatie nodig is om de verslaving weg te krijgen zijn de kosten van die medicijnen gedekt binnen de basisverzekering onder de noemer 'Algemene gezondheid'.

Stoppen met roken in de aanvullende zorgverzekering

Toch is de dekking vanuit de basisverzekering niet altijd toereikend om iemand werkelijk te laten stoppen met roken. Er is meer begeleiding nodig. Veel zorgverzekeraars bieden hier hiervoor vergoedingen vanuit de diverse aanvullende zorgverzekeringen.

Homefinance.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor onze cookie en privacyverklaring.