Vragen? Bel ons: 088-22 77 344

Bij klachten die verband houden met het bewegingsapparaat en het zenuwstelsel kan een chiropractor misschien helpen. Op deze pagina bespreken we wat chiropractie is en de vraag of de kosten ervan gedekt worden door de zorgverzekeringen.

Zorgpremies voor 2023 vergelijken

Wat is chiropractie?

Chiropractie is één van de vele alternatieve geneeswijzen waarop u een beroep kunt doen als u klachten heeft.

Een chiropractor werkt pijnpunten in het lichaam weg door met de handen (chiropractie is grieks voor handelen met de handen) het zenuwstelsel en de gewrichten te manipuleren ('kraken'). Zo worden communicatiestoornissen tussen het zenuwstelsel en de gewrichten opgeheven.

Chiropractie in de basisverzekering

Voor alternatieve geneeswijzen is geen dekking vanuit de basisverzekering. Ook chiropractie valt dus niet onder de basisdekking van uw zorgverzekering. Wilt u dat de kosten van uw chiropractor vergoed worden door uw zorgverzekeraar? Sluit dan een aanvullende zorgverzekering af.

Chiropractie in de aanvullende zorgverzekering

Aanvullende zorgverzekeringen met een dekking voor alternatieve geneeswijzen kennen doorgaans daarbinnen wel een vergoeding voor behandelingen door een chiropractor. De inhoud van de dekking is per verzekering wel sterk verschillend.

LET OP: de vergoeding voor alternatieve geneeswijzen geldt meestal per kalenderjaar voor alle alternatieve geneeswijzen en alternatieve geneesmiddelen samen! Als u deze vergoeding volledig benut voor chiropractie kunt u doorgaans niet in hetzelfde kalenderjaar nog een vergoeding krijgen voor andere alternatieve geneeswijzen.

Homefinance.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor onze cookie en privacyverklaring.