Search
Close this search box.

Wat is een doorlopend krediet?

Wat is een doorlopend krediet?

Antwoord HomeFinance:Een doorlopend krediet is een lening zonder vaste looptijd. Tot een vooraf afgesproken bedrag, de kredietlimiet, kunt u herhaaldelijk geld opnemen. Afgeloste bedragen kunt u desgewenst weer opnieuw opnemen. Maar ook is het mogelijk om juist extra af te lossen zonder dat u daarvoor kosten of boetes hoeft te betalen. De rente bij een doorlopend krediet is altijd variabel.Een doorlopend krediet is door de opname- en aflossingsmogelijkheden een flexibel product waarbij u zelf kunt bepalen wanneer en hoeveel u aflost. Wel moet u natuurlijk de rente over het geleende bedrag maandelijks betalen. De keerzijde van de flexibiliteit is natuurlijk dat de looptijd van een doorlopend krediet vooraf niet bekend is en u dus niet precies weet wanneer het doorlopend krediet volledig is afgelost. Zoekt U meer zekerheid, bijvoorbeeld doordat u duidelijker wilt weten waar u aan toe bent, dan kan een persoonlijke lening een betere mogelijkheid zijn.Klik hier om de actuele rente van leningen te vergelijken
Voor een overzicht van alle lening veelgestelde vragen, klik hier.

Nieuwsbrief
Op de hoogte van leningen

je gegevens zijn veilig

Wij vergelijken onderstaande lening verstrekkers

Geld lenen
vrijblijvend aanvragen
Geld lenen
Bank Rente
Freo 6,50%
Defam Premium 6,60%
SNS Bank 6,60%
Lloyds Bank 6,70%
Rabobank 6,70%
ING 6,80%
> Bekijk de overige 30+ rentes
Nieuwsbrief
Op de hoogte van leningen

je gegevens zijn veilig

Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek