Vragen? Bel ons: 088-22 77 311
datum: 24-03-2014

Vraag:

Wat zijn de kosten van lenen voor een verbouwing?

Antwoord HomeFinance:

Een verbouwing is vaak een behoorlijke investering. Veel mensen kiezen daarom voor geld lenen voor een verbouwing. Natuurlijk moet het geleende geld terugbetaald worden. Daarnaast komen er nog andere kosten bij kijken.

Allereerst betaalt u over een lening rente. Daar kan de fiscus een stukje van meebetalen. De rente van een lening is, net als de rente die u betaalt voor een hypotheek, fiscaal aftrekbaar als u het geleende geld gebruikt voor uw eigen woning. Dus ook als u een lening afsluit voor verbouwing. Er zijn wel voorwaarden waaraan voldaan moet worden voor die belastingaftrek. Niet elke lening voldoet aan die voorwaarden. Het doorlopend krediet bijvoorbeeld niet, de persoonlijke lening wel.

Aan het afsluiten van een persoonlijke lening zijn geen andere kosten verbonden: u betaalt alleen het maandbedrag met rente en aflossing.

Een verbouwing kan ook gefinancierd worden met een (extra) hypotheek. Hoe kunt u uw verbouwing beter financieren – met een hypotheek of een persoonlijke lening? Voor een hypotheek maakt u extra kosten zoals notariskosten, taxatiekosten en advieskosten. De hypotheekrente is echter weer lager dan de rente op de persoonlijke lening. Wat pakt uiteindelijk voordeliger uit? Door de totale kosten van een hypotheek en een lening te vergelijken krijgt u een antwoord op deze vraag.

Leningen vergelijken op rente en voorwaarden
Meer veelgestelde vragen over leningen

Homefinance.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor onze cookie en privacyverklaring.