Search
Close this search box.

Wat zijn de kosten van lenen voor een verbouwing?

Vraag:

Wat zijn de kosten van lenen voor een verbouwing?

Antwoord HomeFinance:

Een verbouwing is vaak een behoorlijke investering. Veel mensen kiezen daarom voor geld lenen voor een verbouwing. Natuurlijk moet het geleende geld terugbetaald worden. Daarnaast komen er nog andere kosten bij kijken.

Allereerst betaalt u over een lening rente. Daar kan de fiscus een stukje van meebetalen. De rente van een lening is, net als de rente die u betaalt voor een hypotheek, fiscaal aftrekbaar als u het geleende geld gebruikt voor uw eigen woning. Dus ook als u een lening afsluit voor verbouwing. Er zijn wel voorwaarden waaraan voldaan moet worden voor die belastingaftrek. Niet elke lening voldoet aan die voorwaarden. Het doorlopend krediet bijvoorbeeld niet, de persoonlijke lening wel.

Aan het afsluiten van een persoonlijke lening zijn geen andere kosten verbonden: u betaalt alleen het maandbedrag met rente en aflossing.

Een verbouwing kan ook gefinancierd worden met een (extra) hypotheek. Hoe kunt u uw verbouwing beter financieren ΓÇô met een hypotheek of een persoonlijke lening? Voor een hypotheek maakt u extra kosten zoals notariskosten, taxatiekosten en advieskosten. De hypotheekrente is echter weer lager dan de rente op de persoonlijke lening. Wat pakt uiteindelijk voordeliger uit? Door de totale kosten van een hypotheek en een lening te vergelijken krijgt u een antwoord op deze vraag.

Leningen vergelijken op rente en voorwaarden
Meer veelgestelde vragen over leningen

Nieuwsbrief
Op de hoogte van leningen

je gegevens zijn veilig

Wij vergelijken onderstaande lening verstrekkers

Geld lenen
vrijblijvend aanvragen
Geld lenen
Bank Rente
Freo 6,50%
Defam Premium 6,60%
SNS Bank 6,60%
Lloyds Bank 6,70%
Rabobank 6,70%
ING 6,80%
> Bekijk de overige 30+ rentes
Nieuwsbrief
Op de hoogte van leningen

je gegevens zijn veilig

Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek