Vragen? Bel ons: 088-22 77 311
datum: 18-06-2013

Vraag:

Ik heb meerdere leningen. Kan ik deze oversluiten naar één lening?

Antwoord HomeFinance:

Het oversluiten van verschillende leningen naar één nieuwe lening is vaak mogelijk. Sterker nog: het samenvoegen van leningen is vaak zeer interessant om te doen. Wel zijn er een aantal voorwaarden aan het samenvoegen van leningen verbonden:

  • De nieuwe lening moet passen binnen de maximale lening berekening.
  • Er mogen geen achterstanden bestaan op 1 of meerdere van de huidige leningen. Als daarvan sprake is, zal de nieuwe kredietverstrekker de nieuwe lening niet willen aanbieden.

Als u aan deze voorwaarden voldoet, is het vaak mogelijk om de leningen over te sluiten naar één nieuwe lening. Let er daarbij wel op dat u soms kosten kunt maken bij het oversluiten naar een nieuwe lening. Zo kunt u bij persoonlijke leningen die u voortijdig aflost een boete krijgen wegens vervroegde aflossing. Desondanks kan één grote lening veel voordelen bieden tegenover meerdere kleinere leningen:

  • Overzichtelijk: u heeft maar één lening, dus ook maar met één kredietverstrekker te maken
  • Goedkoper: één grote lening is vaak veel voordeliger, doordat u voor een hogere lening vaak een lagere rente hoeft te betalen
  • Makkelijker: u hoeft per maand maar aan één partij rente en aflossing te betalen in plaats van verschillende kleine betalingen

Klik hier om de actuele rente van leningen te vergelijken
Voor een overzicht van alle lening veelgestelde vragen, klik hier.

Homefinance.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor onze cookie en privacyverklaring.