Search
Close this search box.

Ik heb meerdere leningen. Kan ik deze oversluiten naar één lening?

Vraag:

Ik heb meerdere leningen. Kan ik deze oversluiten naar één lening?

Antwoord HomeFinance:

Het oversluiten van verschillende leningen naar één nieuwe lening is vaak mogelijk. Sterker nog: het samenvoegen van leningen is vaak zeer interessant om te doen. Wel zijn er een aantal voorwaarden aan het samenvoegen van leningen verbonden:

  • De nieuwe lening moet passen binnen de maximale lening berekening.
  • Er mogen geen achterstanden bestaan op 1 of meerdere van de huidige leningen. Als daarvan sprake is, zal de nieuwe kredietverstrekker de nieuwe lening niet willen aanbieden.

Als u aan deze voorwaarden voldoet, is het vaak mogelijk om de leningen over te sluiten naar één nieuwe lening. Let er daarbij wel op dat u soms kosten kunt maken bij het oversluiten naar een nieuwe lening. Zo kunt u bij persoonlijke leningen die u voortijdig aflost een boete krijgen wegens vervroegde aflossing. Desondanks kan één grote lening veel voordelen bieden tegenover meerdere kleinere leningen:

  • Overzichtelijk: u heeft maar één lening, dus ook maar met één kredietverstrekker te maken
  • Goedkoper: één grote lening is vaak veel voordeliger, doordat u voor een hogere lening vaak een lagere rente hoeft te betalen
  • Makkelijker: u hoeft per maand maar aan één partij rente en aflossing te betalen in plaats van verschillende kleine betalingen

Klik hier om de actuele rente van leningen te vergelijken
Voor een overzicht van alle lening veelgestelde vragen, klik hier.

Nieuwsbrief
Op de hoogte van leningen

je gegevens zijn veilig

Wij vergelijken onderstaande lening verstrekkers

Geld lenen
vrijblijvend aanvragen
Geld lenen
Bank Rente
Freo 6,50%
Defam Premium 6,60%
SNS Bank 6,60%
Lloyds Bank 6,70%
Rabobank 6,70%
ING 6,80%
> Bekijk de overige 30+ rentes
Nieuwsbrief
Op de hoogte van leningen

je gegevens zijn veilig

Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek