Vragen? Bel ons: 088-22 77 344
vrijdag 27 juli 2018, 11:49 - Anneke Ranzato-Versloot
#betalen

De hitte beheerst het nieuws en als ik eerlijk ben ook mijn mindset. Daarom doe ik met plezier mee aan het schrijven over hoe warm het is. De warmste nacht ooit, lees ik net ergens! 

Op kantoor in de airco of op de camping aan het werk?

Aan de ene kant ben ik jaloers op iedereen die in een kantoor met airco aan het werk is. Lekker cool! Aan de andere kant heb ik het toch ook heel fijn geregeld: ik zit op de veranda van onze stacaravan in de schaduw een blogje te tikken. En straks trek ik m'n badpak aan om lekker in het zwembad af te koelen. 

Hitte en geldzaken

De link tussen het weer en geldzaken is niet altijd makkelijk te leggen, maar toch kom ik in de economische secties van de kranten wel wat hitte-berichten tegen:

  • Zonnepanelen zijn blij met de zon, niet met de hitte. Denk je spekkoper te zijn met zonnepanelen op je dak bij dit weer - blijken ze door de hoge temperatuur gewoon minder op te leveren dan bij koeler weer....
  • Per week 4,5 miljoen bekers ijs vullen, en nóg is het niet genoeg. Over de toptijden voor ijsmakers - van Unilever tot een plaatselijke ijssalon die roept: 'Als het zo doorgaat, word ik miljonair.'
  • Hitte: ambtenaren mogen eerder naar huis. Kun je natuurlijk gaan vitten op het feit dat ze ambtenaar zijn, maar het gaat om de medewerkers van één gemeente en ik vind het gewoon goed werkgeverschap om nu een tropenrooster in te stellen. Om 14.00 uur naar huis, dat wil jij toch ook als je geen vakantie hebt en het zo warm is?
  • en: friet gaat duurder worden door de hitte: het sproeiverbod zorgt ervoor dat de aardappelen kleiner en duurder zullen zijn - en een patatje bij de snackbar dus ook.

Je portemonnee bij tropische temperaturen

Leuk, die algemene nieuwsberichten over de hitte. Maar wat doen die tropische temperaturen met jouw portemonnee?

Zelf geef ik niet veel geld uit nu - ik vind het te warm om in de auto te stappen om iets te ondernemen, dus blijven we ook op de camping als ik uitgewerkt ben. We liggen in het zwembad van de camping en eten ijsjes uit onze eigen vriezer... behoorlijk low-budget dus. Alleen wat de stroomrekening wordt aan het eind van het seizoen met twee koelkasten en ventilatoren aan? 

Homefinance.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor onze cookie en privacyverklaring.