Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.
Alles over hypothekenHeb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!
Alles over geld lenenSparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.
Alles over sparenVerzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?
Alles over verzekerenBij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.
Alles over besparenHet is handig om op de hoogte te blijven van wat er op het gebied van geldzaken gebeurt. Met HomeFinance.nl heb je steeds de belangrijkste ontwikkelingen in beeld over hypotheken, lenen, sparen, inflatie en rentestanden.
Nieuws & blogVeel hypotheken - wanneer haken kopers af?
Nog anderhalve week en de kindervakantie zit er bij ons weer op. Op papier probeer ik altijd zes weken vakantie te nemen. Dat wil niet zeggen dat ik in die zes weken totaal niets doe. De eerste en de laatste week vallen meestal al af. In de overige vier weken heb ik altijd een week vrij. De andere drie weken probeer ik slechts 20 uur per week te werken.
Dit jaar is mijn vakantie volledig in de mist gegaan. Het weekje rust heb ik wel kunnen nemen, maar de andere vijf weken heb ik volledig door moeten werken vanwege de drukte. Ook de weekenden zaten vol geboekt met klanten. Natuurlijk moet ik niet klagen, want dit betekent dat mijn toko goed loopt.
Cijfers van het CBS en het kadaster tonen aan dat het aantal verkochte woningen in juni (18.426) van dit jaar lager is dan vorig jaar (21.868). Hieronder nog enkele andere cijfers:
CBS / Kadaster: woningmarktcijfers juni 2018
De cijfers laten zien wat de media al maanden verkondigt, de huizenprijzen blijven stijgen. De gemiddelde koopsom in juni 2018 was 289.399 euro. De gemiddelde hypotheek was hoger namelijk 312.702 euro. Huizenprijzen blijven stijgen als het aanbod te koop staande woningen “gering” is. In het tweede kwartaal van 2018 stonden er gemiddeld 69.000 woningen te koop. In het eerste kwartaal was dit nog 73.000 woningen. Het aanbod neemt dus verder af. Als deze trend zich doorzet dan zullen de huizenprijzen verder stijgen.
Hoe krap de markt is, merk ik aan mijn klanten. Veel van mijn klanten betalen meer dan de vraagprijs. Vorige week nog een klant die een woning heeft gekocht voor 206.000 euro terwijl de vraagprijs 175.000 euro was. Bovendien hoor ik veel verhalen dat als het aantal geïnteresseerden voor een woning hoog is, de vraagprijs bij binnenkomst voor de bezichtiging van de woning flink wordt verhoogd. Ik heb het hier dan over percentage van tussen de 10% tot 15%. De vraag is nu hoe lang we deze situatie stand kan houden. Er zal toch een moment komen dat kopers gaan afhaken omdat zij teveel moeten gaan betalen voor een koopwoning.
Homefinance.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor onze cookie en privacyverklaring.