Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

De slimme stappenplan hypotheek

Welke stappen zet je voor het kopen van een huis?

Welke stappen zet je voor het kopen van een huis?

SNS heeft een onderzoek gedaan onder huizenbezitters die een hypotheek moeten afsluiten. Ik vind trouwens de titel: Overspannen huizenmarkt vereist slimme zoektocht naar hypotheek niet kloppen. Iedere toekomstige huizenbezitter moet gewoon zijn huiswerk vooraf goed doen. Dit heeft niets te maken in welke markt we verkeren. In al mijn zes boeken die ik heb geschreven staat heel duidelijk dat je éérst hypotheekinformatie moet inwinnen en dan pas een koopwoning moet gaan zoeken. Ik krijg alleen maar positieve reacties op mijn laatste boek Hoera eerste koopwoning. Wie dit boek eerst leest en daarna informatie inwint bij een hypotheekadviseur zal niet snel voor verrassingen komen te staan.

SNS: Huizenkoper moet snel handelen

SNS kaart terecht aan dat huizenkopers snel moeten handelen. Dit heeft ook te maken dat ik nog steeds vind dat de ontbindende voorwaarden te kort zijn. Ik herhaal nogmaals mijn standpunt dat ik een voorstander ben dat de ontbindende voorwaarden naar minimaal 8 weken gaat. Dan heeft een koper ruim de tijd om zijn hypotheek te regelen.

Stappenplan Hypotheek afsluiten SNS Bank

In het onderzoek wordt ook een stappenplan geadviseerd.

 1. Nadenken en rondkijken
 2. Oriëntatiegesprek hypotheek
 3. Huizenjacht
 4. Een hypotheekadviseur kiezen
 5. Adviesgesprek hypotheek
 6. Adviesrapport en offerte
 7. Goedkeuring hypotheek
 8. Naar de notaris

Stappenplan huis kopen en hypotheek afsluiten

Stappenplan huis kopen Jos Koets

 1. budgetteren van inkomsten en uitgaven
 2. advies hypotheekadviseur met berekening maximale hypotheek en berekening hypotheeklasten
 3. betaalbare koopwoning zoeken
 4. buurt koopwoning gaan bekijken
 5. koopwoning bezichtigen met verkopende makelaar
 6. beslissing nemen om de woning te kopen of niet
 7. informatie inwinnen (kadaster en bestemmingsplan buurt)
 8. afspraak maken voor een tweede bezichtiging
 9. advies hypotheekadviseur vragen
 10. bieden op de woning

Ik ben van mening dat het kopen van een huis heel wat anders is dan het kopen van een broodje hamburger bij McDonald’s. Gelukkig constateer ik dat steeds meer klanten van mij eerst een vrijblijvend gesprek willen en daarna pas een woning gaan zoeken. De mensen die dat niet doen, verklaren achteraf dat zij “verkeerd” bezig zijn geweest. Dit is ook de groep die regelmatig slapeloze nachten heeft.

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek