Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Huisje kopen, wat wilt u betalen?

Factuur ten opzichte van kwaliteit makelaar en hypotheekadviseur

Factuur ten opzichte van kwaliteit makelaar en hypotheekadviseur

U gaat een huis kopen en mag bepalen wat u buiten de koopprijs van de woning aan kosten gaat betalen. Ik heb het dan over de makelaars kosten (aankoop van de woning) en de advieskosten voor de hypotheekadviseur (afsluiten van de hypotheek). Kies maar!

Aankoopkosten makelaar

  1. helemaal geen kosten betalen
  2. tot 1.000 euro
  3. 1.000 tot 2.000 euro
  4. hoger dan 2.000 euro

Advieskosten hypotheekadviseur

  1. ik ga niet naar een hypotheekadviseur, ik sluit mijn hypotheek via internet
  2. tot 1.000 euro
  3. 1.000 tot 2.000 euro
  4. 2.000 tot 3.000 euro
  5. 3.000 tot 4.000 euro
  6. meer dan 4.000 euro

Kosten aankoop woning en afsluiten hypotheek

Ik weet zeker dat u als koper een zo laag mogelijk getal zal kiezen. Dat is ook logisch, want iedere koper wil zo min mogelijk betalen. Het leuke is dat de situatie 100% anders wordt als u makelaar / hypotheekadviseur bent. Uw klant wil een woning kopen. U bent dus aankoop makelaar en bovendien regelt u de hypotheek voor uw klant. Welke keuze zal u dan maken? Wie alleen naar zijn eigen portemonnee kijkt, zal de hoge getallen aankruisen.

Makelaars en hypotheekadviseurs verdienen graag veel geld

Beoordelen kwaliteit makelaar & hypotheekadviseur

Het nadeel van de makelaar / hypotheekadviseur is dat een koper niet weet of deze zijn werk goed doet. Een makelaar kan daarbij makkelijk beoordeeld worden. Vooral als de makelaar een zeer leuk bedrag van de vraagprijs kan afdingen, zal u als klant een positieve beoordeling geven.

Bij hypotheekadviseurs is een beoordeling wat moeilijker. Hierbij heb ik het niet over het afsluiten van een hypotheek. Bijna alle hypotheekadviseurs zullen wel positief beoordeeld worden over dit onderdeel. Gaan we echter verder kijken naar de fiscaliteit, dan is het niet mogelijk als klant om daar een beoordeling over te geven. De fiscaliteit is namelijk te ingewikkeld geworden (in veel situaties) waardoor zelfs de klant het niet begrijpt. Deze moet dus blindelings op zijn hypotheekadviseur afgaan dat deze het goed doet. Helaas weet ik dat dit bij zeer veel hypotheekadviseurs niet aan de orde is.

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek