Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

250 euro betalen voor een spaarrekening…. per jaar!

Yapi Kredi Bank rekent forse kosten voor zakelijk sparen

Yapi Kredi Bank rekent forse kosten voor zakelijk sparen

Opeens hebben we van alles te melden over sparen zeg… gisteren al over Bunq, nu wil ik het even met jullie hebben over Yapi Kredi Bank. En dan specifiek over zakelijk sparen bij Yapi Kredi Bank.

Kosten voor zakelijk sparen bij Yapi Kredi Bank

Sitebezoekers wezen ons op een bericht op Twitter, waarin vermeld wordt dat Yapi Kredi Bank kosten rekent aan zakelijke spaarders. En niet zomaar kosten… per spaarrekening wordt maar liefst € 250 per jaar in rekening gebracht. Heel eerlijk – dat was ons nog niet duidelijk, we schrokken er gewoon van! Maar inderdaad, het staat vermeld op de website van Yapi Kredi:

Kosten voor zakelijk sparen bij Yapi Kredi Bank

Bron: website Yapi Kredi Bank

Wie er een spaarrekening én een deposito aanhoudt moet dus maar liefst € 500 per jaar aan kosten betalen. Dat zijn natuurlijk geen grappen, aan dat soort bedragen zijn we in Nederland ook helemaal niet gewend. Bij sparen voor particulieren staan geen kosten vermeld op de site van de bank. Tenminste … ik heb ze niet kunnen ontdekken en heb natuurlijk extra goed gekeken.

Niet heel transparant

Overigens staan de kosten dan weer niet vermeld op de informatiepagina’s over de zakelijke spaarrekeningen en zakelijke deposito’s op zich. Als je daar kijkt zie wel de rentes, maar niet de kosten. Dat vind ik niet heel transparant van Yapi Kredi… als je alleen naar het product kijkt waar het jou om gaat kun je de informatie over die kosten zomaar missen. Gek toch? Ongetwijfeld laten ze je het nog wel weten als je zo’n zakelijke spaarrekening of deposito aanvraagt, maar toch. Blij met een dode mus heet dat dan.

Wanneer maakt het renteverschil de kosten goed?

In ruil voor die hoge kosten geeft Yapi Kredi dan wel weer een heel veel hogere rente dan andere banken voor zakelijk sparen. Kijken we bijvoorbeeld naar een zakelijk deposito voor 1 jaar, dan zien we dit:

Rente vergelijken zakelijk deposito 1 jaar

Rentevergelijking zakelijke deposito’s 1 jaar op VanSpaarbankVeranderen.nl

Het verschil tussen Knab en Yapi Kredi is maar liefst 0,55%. Daarmee kun je uitrekenen hoeveel geld je op dat deposito zou moeten zetten om de kosten goed te maken: bijna € 45.500. Bij dat bedrag heb je dus hetzelfde rendement als bij Knab. Voor het alleen maar goedmaken van de kosten bij Yapi Kredi is een depositobedrag van een kleine € 38.500 genoeg.

Bij Knab betaal je ook kosten

De oplettende lezer zal zeggen: “ja maar bij Knab betaal je ook kosten!” Klopt, dat zie je in de vergelijking: er staat een opgelicht betaalpasje. Dit betekent dat je een betaalpakket moet hebben bij de betreffende bank om het deposito of de spaarrekening te kunnen openen. Voor die betaalrekening brengt de bank dan inderdaad kosten in rekening, daarom hebben we dat zo in de vergelijker gezet. Het grote verschil met de kosten van Yapi Kredi is dat je de kosten bij Knab (en ook bij Rabobank en diverse andere banken) niet betaalt voor de spaarrekening op zich. Je betaalt ze voor de betaalrekening en de faciliteiten die daarbij horen. Da’s toch anders dan € 250 betalen alléén voor de spaarrekening.

Lastig vergelijken van spaarrekeningen zo!

Zo’n kostenstructuur maakt het bijzonder lastig om een goede vergelijking van spaarmogelijkheden neer te zetten. Bij HomeFinance laten we op onze websites heel graag objectieve en eerlijke vergelijkingen zien. Daarmee helpen we onze vele bezoekers om een goede keuze te maken voor een spaarrekening, lening of hypotheek. Het liefst willen we alle bijzonderheden in één oogopslag laten zien – dat is bij dit soort dingen een uitdaging. We gaan dus goed kijken hoe we dit het beste kunnen doen!

UPDATE 1 MAART 2019

Op de correctie van Richard (zie reacties) hebben we gisteren contact opgenomen met Yapi Kredi. Daaruit blijkt dat de € 250 kosten voor één spaarrekening was, waar maximaal 5 deposito’s onder mochten hangen. Ik zeg bewust ‘was’ en ‘mochten’, want nieuwe klanten kunnen niet meer bij Yapi Kredi terecht voor zakelijk sparen: daar zijn ze per vandaag mee gestopt:

Yapi Kredi stopt met zakelijk sparen

Bron: website Yapi Kredi Bank

Fascinerend vind ik dan weer wel dat dit er gisteren nog niet stond, en ze zeggen ’tot die tijd zullen nieuwe aanvragen in behandeling worden genomen’. Onzin natuurlijk, het is er pas vandaag neergezet. Maar goed. Storm in een glas water dus, en wij hoeven niet moeilijk na te denken over hoe we die kosten helder kunnen maken in onze vergelijkingen.

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eén reactie

  1. Reactie op: Richard van donderdag februari 28, 2019 12:44
    Zoals Spaarhaas al aangeeft: je hebt gelijk dat de € 250 voor meerdere rekeningen is. Of eigenlijk was… want per 1 maart – vandaag dus – is Yapi Kredi gestopt met het aanbieden van zakelijk sparen.

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek