Vragen? Bel ons: 088-22 77 344
woensdag 23 oktober 2019, 10:27 - Anneke Ranzato-Versloot
#economie

Mijn rondje langs een aantal nieuwssites levert eigenlijk altijd wel iets op over mensen die heel veel geld verdienen met het één of ander. Of een activiteit waarmee je zou kunnen binnenlopen. Ik vind het altijd wel fascinerend. Zoals nu: een robotmaker die €110.000 biedt voor het mogen gebruiken van je gezicht. Dat trekt natuurlijk lezeres, zo'n kop. Of een ex-gevangene die miljoenen verdient als vlogger.

Dropshipping om veel geld te verdienen

Vorige week was ik een paar dagen op een seminar, waar ook een groep dropshippers aanwezig was. Dikke kans dat jij denkt: dropshippers? Wat is dropshopping? Even heel generaliserend zijn dat jonge, gladde jongens die veel geld (denken te gaan) verdienen met het online verkopen van artikelen die ze niet zelf leveren. Ze maken een Nederlandse webshop waarin je iets kunt aanschaffen dat ook gewoon te koop is bij AliExpress. Als jij een bestelling plaatst gaat die direct door naar de leverancier in China en vanuit China naar jou verzonden. De dropshippers zien het product niet eens - je betaalt hen wel en zij maken daarbij natuurlijk een mooie marge.

Ervaren dropshippers trainen de nieuwe

Er zijn heel wat jonge gasten die daar al heel veel geld mee hebben verdiend. Vooral in Amerika, waar talloze 16-jarigen na schooltijd achter hun computer duiken om hun dropship-business te runnen. Hier in Nederland is het dus ook flink in opmars. Het klinkt natuurlijk simpeler dan het is - je moet jouw webshop wel goed inrichten, klanten trekken (adverteren op Facebook en Instagram vooral), je klantenservice en administratie op orde hebben. Daar zijn dan natuurlijk weer trainingen voor waar ervaren dropshippers nog weer extra geld uit halen: de beginners leren hoe het moet.

Gruwelijk of geniaal?

Dit soort ontwikkelingen kun je zien als gruwelijk en vol afschuw kijken naar die jonge gasten in dikke auto's. Maar ik vind het dus gewoon geniaal. Als je iets weet neer te zetten waar je niemand mee benadeelt, iets weet te bedenken waar behoefte aan is en dat op een goede manier uitvoert... prachtig toch? Daar mag je van mij dan rijk van worden, prima. 

Gemopper op topvoetballers

Net als het uitnutten van een (ander) talent en daarmee veel geld verdienen.... Gemopper op topvoetballers die kapitalen binnenslepen heb ik echt nooit begrepen. Natuurlijk gaan er exorbitante bedragen in om, bergen geld waarmee in de wereld veel nuttiger dingen gedaan kunnen worden dan het scoren van doelpunten.

Vraag en aanbod

Maar hey - het gaat over vraag en aanbod. Kennelijk kunnen en willen voetbalclubs die jongens (en inmiddels gelukkig ook steeds meer meiden) veel geld betalen voor hun kunsten. Omdat er bedrijven zijn die de voetbalclubs willen betalen. Omdat er mensen zijn die naar voetbal kijken en die bedrijven graag bij die mensen op het netvlies komen. Dat kun je zo'n voetballer toch niet kwalijk nemen?

Wat kun je doen om je leven te verbeteren?

Ik snap gerust dat het zuur is als je keihard werkt in een baan die je niet leuk vindt en die ook nog eens erg weinig oplevert - en je ziet die voetballer of die dropshipper of die manager bakken met geld binnenhalen met (naar jouw idee) weinig inspanning. Maar heeft het zin om af te geven op die lui? Of kun je dan misschien beter kijken wat jij zelf kunt doen om je leven te verbeteren? Joh, ga ook dropshippen!

Homefinance.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor onze cookie en privacyverklaring.