Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Dropshippers, voetballers en topmanagers

Is het erg dat ze veel geld verdienen?

Is het erg dat ze veel geld verdienen?

Mijn rondje langs een aantal nieuwssites levert eigenlijk altijd wel iets op over mensen die heel veel geld verdienen met het één of ander. Of een activiteit waarmee je zou kunnen binnenlopen. Ik vind het altijd wel fascinerend. Zoals nu: een robotmaker die €110.000 biedt voor het mogen gebruiken van je gezicht. Dat trekt natuurlijk lezeres, zo’n kop. Of een ex-gevangene die miljoenen verdient als vlogger.

Dropshipping om veel geld te verdienen

Vorige week was ik een paar dagen op een seminar, waar ook een groep dropshippers aanwezig was. Dikke kans dat jij denkt: dropshippers? Wat is dropshopping? Even heel generaliserend zijn dat jonge, gladde jongens die veel geld (denken te gaan) verdienen met het online verkopen van artikelen die ze niet zelf leveren. Ze maken een Nederlandse webshop waarin je iets kunt aanschaffen dat ook gewoon te koop is bij AliExpress. Als jij een bestelling plaatst gaat die direct door naar de leverancier in China en vanuit China naar jou verzonden. De dropshippers zien het product niet eens – je betaalt hen wel en zij maken daarbij natuurlijk een mooie marge.

Ervaren dropshippers trainen de nieuwe

Er zijn heel wat jonge gasten die daar al heel veel geld mee hebben verdiend. Vooral in Amerika, waar talloze 16-jarigen na schooltijd achter hun computer duiken om hun dropship-business te runnen. Hier in Nederland is het dus ook flink in opmars. Het klinkt natuurlijk simpeler dan het is – je moet jouw webshop wel goed inrichten, klanten trekken (adverteren op Facebook en Instagram vooral), je klantenservice en administratie op orde hebben. Daar zijn dan natuurlijk weer trainingen voor waar ervaren dropshippers nog weer extra geld uit halen: de beginners leren hoe het moet.

Gruwelijk of geniaal?

Dit soort ontwikkelingen kun je zien als gruwelijk en vol afschuw kijken naar die jonge gasten in dikke auto’s. Maar ik vind het dus gewoon geniaal. Als je iets weet neer te zetten waar je niemand mee benadeelt, iets weet te bedenken waar behoefte aan is en dat op een goede manier uitvoert… prachtig toch? Daar mag je van mij dan rijk van worden, prima. 

Gemopper op topvoetballers

Net als het uitnutten van een (ander) talent en daarmee veel geld verdienen…. Gemopper op topvoetballers die kapitalen binnenslepen heb ik echt nooit begrepen. Natuurlijk gaan er exorbitante bedragen in om, bergen geld waarmee in de wereld veel nuttiger dingen gedaan kunnen worden dan het scoren van doelpunten.

Vraag en aanbod

Maar hey – het gaat over vraag en aanbod. Kennelijk kunnen en willen voetbalclubs die jongens (en inmiddels gelukkig ook steeds meer meiden) veel geld betalen voor hun kunsten. Omdat er bedrijven zijn die de voetbalclubs willen betalen. Omdat er mensen zijn die naar voetbal kijken en die bedrijven graag bij die mensen op het netvlies komen. Dat kun je zo’n voetballer toch niet kwalijk nemen?

Wat kun je doen om je leven te verbeteren?

Ik snap gerust dat het zuur is als je keihard werkt in een baan die je niet leuk vindt en die ook nog eens erg weinig oplevert – en je ziet die voetballer of die dropshipper of die manager bakken met geld binnenhalen met (naar jouw idee) weinig inspanning. Maar heeft het zin om af te geven op die lui? Of kun je dan misschien beter kijken wat jij zelf kunt doen om je leven te verbeteren? Joh, ga ook dropshippen!

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek