Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Slim geld verdienen

Geniale ideeën en ondenemersbloed

Geniale ideeën en ondenemersbloed

Geniaal dit. Een jongen van 16 die al drie jaar ondernemer is en nu een initiatief start om met jongeren advies te gaan geven aan de topmanagers van bedrijven. Of de handel in sneakers waar slimme inkopers enorm veel geld mee verdienen. 

Jongeren helpen bedrijven via De Hofnar

Eerst het plan van Jort Verhage. Hij gaat met meerdere jongeren bedrijven adviseren. Wat ze komen brengen? Een onbevangen blik en open-minded geest! Maar vooral inzicht in hoe jongeren zijn, hoe ze denken, wat ze willen. Dat is voor organisaties natuurlijk goud waard en best lastig om te ontdekken. Je inleven in jongeren valt niet mee als je zelf van een andere generatie bent. Ik merk het al met mijn kinderen – er zijn genoeg onderwerpen waarin ik te horen krijg ‘Ja mama, maar dit is de jeugd van tegenwoordig’. Okay. 

Met De Hofnar wil Jort jongeren laten aanschuiven aan de directietafels om ze inzicht te geven in die jeugd van tegenwoordig. Ik zeg geniaal.

Sneakers voor duizenden euro’s

Ook zo’n mooie handel: bijzondere sneakers. Nike en Adidas geven limited editions uit, die zijn altijd binnen no-time uitverkocht en worden door die kopers vaak ook direct weer doorverkocht. Daarmee boeken ze een leuke winst, dat had ik wel al eerder gezien. 

Maar nu zie ik dat er ook speciale beurzen zijn voor exclusieve sneakers en bedrijven die de limited editions opkopen van de kopers.  Of als een soort marktplaats voor sneakers fungeren. Superslimme manier om geld te verdienen en niemand heeft er nadeel van. Dus wat mij betreft ook geniaal.

Sneakers verkopen met dikke winst

Ondernemen in je bloed

Ik was laatst op een bijeenkomst met ondernemers waar ook een aantal leden van de Young Ladies Business Club aanwezig waren. Stond daar te praten met een meisje van 16 met een volledige overtuiging voor een business idee. Whow, mijn oudste is 15 en … nou ja, ondenkbaar.

Ondernemersnest

Sprak andere ondernemers en één ding viel me op: heel veel ondernemers komen uit een ondernemersnest. Hun ouders hadden een eigen bedrijf, misschien de hele familie wel. Ze werden vanuit die familie ook sterk gestimuleerd om te gaan ondernemen.

Omgeving in loondienst

Dat is toch anders dan wanneer je opgroeit in een gezin met ouders die werken in loondienst en het maar wát spannend vinden als je overweegt om voor jezelf te beginnen. En een omgeving met allemaal mensen die voor een baas werken. Niet dat het dan onmogelijk is om te gaan ondernemen, zéker niet – ik geloof alleen wel ondernemerskinderen hierin een voorsprong hebben.

Slim geld verdienen met een goed idee

Het draait natuurlijk allemaal om een goed idee. En om ondernemerschap: dingen durven uitproberen en risico durven nemen. Risico met geld en tijd – dat investeer je immers zonder dat je weet of je er ook werkelijk geld mee gaat verdienen.

Die sneakers die je koopt voor veel geld… misschien raak je ze aan de straatstenen niet kwijt. De tijd die je steekt in dat nieuwe plan… misschien wordt het helemaal geen succes. Dat kan en dat gebeurt. Ook – of misschien wel juist – de meest succesvolle ondernemers hebben dat meegemaakt.

Maar: als je een goed idee hebt waar je vol in gelooft, en een beetje ondernemersbloed hebt, dan kun je heel slim veel geld verdienen. 

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek