Vragen? Bel ons: 088-22 77 344
maandag 30 december 2019, 09:58 - Anneke Ranzato-Versloot
#lenen #sparen #hypotheek #belasting #betalen #economie #besparen #homefinance

Het is 30 december, het jaar 2019 is bijna voorbij. Altijd een mooi moment om even terug te kijken naar wat je allemaal hebt gedaan in het afgelopen jaar. Privé natuurlijk, op werkgebied en als je slim bent ook qua geldzaken. Heb je alles slim geregeld met jouw hypotheek, betaalrekening, spaarrekening(en) en lening(en)? Of kun je nog wel wat verbeteringen bedenken voor 2020? 

Andere kijk op geldzaken

Ik merk dat ik zelf in het afgelopen jaar wat anders naar geldzaken ben gaan kijken. Niet meer alleen naar 'Hoe kan het zo voordelig mogelijk?' en 'Hoe kan ik besparen?' maar ook steeds meer: 'Waar voel ik me prettig bij?' Het is niet altijd heilig om zo weinig mogelijk geld uit te geven. Gemak, veiligheid en het vermijden van stress... allemaal redenen om soms niet voor de goedkoopste oplossing te kiezen. Of er zelfs niet eens naar te zoeken.

Besparen als het nodig is

Als je m'n blogs een beetje volgt heb je dat wel meegekregen denk ik. Dat is de luxe die je hebt als je geen geld tekort komt. Kom je dat wel, dan blijf ik van mening dat er in heel veel huishoudens flink wat te besparen valt en dat het ook de beste keuze is om dat te doen. Kritisch kijken naar uitgaven en slimme beslissingen nemen over geld - daarmee kun je vaak (en nee, ik zeg niet altijd) financiële problemen voorkomen of oplossen.

Goede geldvoornemens voor 2020

Besparen kan dus één van je goede geldvoornemens zijn voor 2020, maar misschien vind je dat wel niet zo interessant. Wat voor iedereen een verstandig plan is: inzicht en overzicht. Weten wat je hebt en weten wat eraan komt qua inkomsten en uitgaven. Alleen als je dat goed in beeld hebt kun je weloverwogen beslissingen nemen over jouw geldzaken.

Is alles wel zo goed geregeld met jouw geldzaken?

Misschien dénk je dat je het prima geregeld hebt omdat er een lekker spaarsaldo op je rekening staat, maar als je vergeet je pensioen te checken is dat natuurlijk niet zo. Of heb je het gevoel dat er niets aan de hand is omdat je nog geld kunt opnemen, maar sta je in werkelijkheid dik rood op je betaalrekening. En zo kan ik nog wel even doorgaan. Inzicht en overzicht dus, over jouw geldpositie nu en in de toekomst... 

HomeFinance helpt!

Wij van HomeFinance zijn dagelijks bezig om jou te helpen bij het verkrijgen van inzicht en overzicht, en bij het nemen van de beste beslissingen voor jouw geldzaken. Dat doen we al sinds 2003 met veel plezier en passie.

We zorgen ervoor dat je altijd de laatste rentes kunt vergelijken voor sparen, hypotheken en lenen, dat je onafhankelijke, eerlijke informatie krijgt over geldzaken en houden je via nieuws- en blogartikelen op de hoogte van actualiteiten en ontwikkelingen.

Dat doen we doorlopend, en daarnaast werken we ook steeds aan verbeteringen en vernieuwingen in ons netwerk van financiële websites. Dat netwerk bestaat naast HomeFinance.nl ook uit o.a. VanSpaarbankVeranderen.nl, Lening.nl en Credit-card-nu. De highlights van het afgelopen jaar:

  • Nieuwe website erbij over sparen: Sparen.com : een gezellige site over spaarrekeningen en spaarrentes om gemakkelijk te vergelijken en een nieuwe spaarrekening te kiezen.

  • Facelift en uitbreiding van ActueleRentestanden.nl : op deze mooie website vind je alles over rentes - nu ook nationale en internationale marktrentes!

Gloednieuwe mailservice met Geld- en RenteUpdates

Die laatste is echt gloednieuw dus dikke kans dat je hiervoor nog niet bent ingeschreven. Daar hoef je niet eens een goed voornemen van te maken, je kunt het nu meteen gewoon even doen! Natuurlijk zijn de mails gratis en gaan we je niet platmailen: één keer per maand een mail met de belangrijkste nieuwtjes en actuele rentes - daarbij kun je kiezen voor mails over sparen, hypotheken, lenen en/of rente-ontwikkelingen. Met als er écht iets spannends gebeurt misschien eens een extra mailtje. Super toch?

Ja, ik wil op de hoogte blijven!

Homefinance.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor onze cookie en privacyverklaring.