Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Inkomenszorgen door corona

Positiviteit en creativiteit als je je zorgen maakt

Positiviteit en creativiteit als je je zorgen maakt

Het was weer tijd voor een persconferentie van de regering gisteravond. Natuurlijk over de bestrijding van de coronacrisis en de daarvoor nodige nieuwe maatregelen. Mijn vrees voor een totale lockdown van Nederland is gelukkig vooralsnog geen waarheid, maar de boodschap was niet mals.

Bijeenkomsten verboden tot 1 juni

De schok bij ondernemers was groot: geen bijeenkomsten tot 1 juni! Iedereen die nog dacht dat we er per 6 april wel klaar mee zijn is direct uit de droom geholpen. Nu weet ik niet of er nog iemand was die dat écht verwachtte, maar dat terzijde.

Veel bedrijven gaan het moeilijk krijgen

De impact is enorm. Natuurlijk zijn er de steunmaatregelen van de overheid voor ondernemers en zzp’ers, zoals die vorige week ingevoerd werden. Ik heb echter niet de illusie dat daarmee alle inkomens gered zijn. Er zijn nu al mensen die hun baan kwijtraken door corona en dat zullen niet de laatste zijn. De loonvergoeding van 90 procent zou geen prikkel moeten zijn om mensen te ontslaan, zeggen ze bij het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Maar er gaan bedrijven omvallen, zéker als ze niet open kunnen tot 1 juni.

Meer kosten dan alleen loon

Er zijn heel wat branches die op hun gat liggen nu. Recreatie en horeca bijvoorbeeld – dat ervaar ik met mijn Go-Kids werkzaamheden aan den lijve. Wij werken vooral voor opdrachtgevers uit die branche. Hun loonkosten mogen dan grotendeels vergoed worden, maar je maakt als bedrijf ook hele andere kosten. Wat dacht je van de huur van zo’n enorm pand voor een indoor speelparadijs of trampolinehal? Of van dat restaurant in het centrum van de stad? Die loopt gewoon door.

Keteneffect: problemen voor anderen

Al die bedrijven hebben medewerkers. Vervolgens er zijn bedrijven die diensten verlenen en producten leveren aan die bedrijven. En freelancers die voor die bedrijven werken. Ik kan me voorstellen dat er heel veel mensen zijn die zich zorgen maken over hun inkomen.

Wat kun je doen?

Tja, wat kun je doen? Creatief zijn binnen de mogelijkheden die je hebt, en die zijn voor iedereen anders. Talloze restaurants regelen dat je er nu kunt afhalen, of ze komen het eten bij je bezorgen. Sportscholen, dansjuffen en muziekleraren die online lessen gaan geven. Maar als je business is dat je geld verdient met een locatie waar mensen naartoe komen en dan vooral aan de versnaperingen die deze mensen nemen als ze daar toch zijn… dan is het lastig om iets creatiefs te bedenken.

Ben je bang dat jij je baan of veel opdrachtgevers gaat verliezen door de crisis? Dan is het nu wél de tijd om na te denken over alternatieven. Omscholing, bijleren, bijsturen.

Bijleren: Winnen in Google

Heb je bijvoorbeeld wel een website maar niet veel kaas gegeten van zoekmachine optimalisatie? Check dit SEO e-book Winnen in Google: is gratis en vol met praktische kennis waar je veel aan kunt hebben.

En zo zijn er natuurlijk talloze dingen die je kunt bijleren om na deze nare periode sterker te staan, wat je ook doet en in welke branche dan ook.

Bijsturen: kijken naar je werk

Ook kun je deze periode gebruiken om eens goed van bovenaf te kijken naar je werk. Ben je blij met het werk dat je doet en hoe je dat doet? Kan het leuker of beter? Wat is daarvoor nodig? Is er iets wat je nu kunt doen om dat te realiseren? Dit is natuurlijk lang niet voor iedereen van toepassing maar wie weet wat je bedenkt…

Positiviteit en creativiteit

De crux is toch om zo positief mogelijk te blijven. We kunnen wel in paniek raken over ons inkomen maar dat gaat ook niet helpen. Ik wens je dus veel sterkte, positiviteit en creativiteit als je je zorgen maakt over je inkomen.

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek