Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Corona geldhulp… waar moet je zijn?

Betrouwbare wegwijzer naar regelingen, maatregelen en instanties

Betrouwbare wegwijzer naar regelingen, maatregelen en instanties

Zonet ontdekte ik een site waar ik nog niet van gehoord had. Als ik ‘m nergens ben tegengekomen lijkt de kans me groot dat jij er ook nog niet van op de hoogte bent… terwijl het weleens heel nuttig kan zijn!

Bankiers krijgen armoede-les

Ik kwam ‘m tegen in een artikel op AD.nl: Bankiers krijgen armoede-les bij Nibud. Op zich zegt de titel daar al genoeg, maar de combinatie van bankiers, armoede, les en Nibud – die maakte me toch nieuwsgierig.

Zoals je kun verwachten gaat het over het feit dat banken – en ook verzekeraars – heel veel medewerkers laten scholen door het Nibud in het herkennen van geldproblemen bij hun klanten. Zodat ze die mensen kunnen helpen. Niet alleen met de mogelijkheden van de bank of verzekeraar zelf, ook met een doorverwijzing naar een hulpinstantie.

70 procent van de mensen weet niet waar te beginnen. We merken dat de medewerkers van banken en verzekeraars er zélf ook niet uitkomen.

Hulp zoeken bij geldproblemen… waar moet je beginnen?

Dat geloof ik wel: dat heel veel mensen niet weten waar te beginnen. Niet weten, én niet durven. Praten over geld is al een dingetje, laat staan dat je gaat praten over problémen met geld.

Vragen en zoeken

Wat doe je als je iets niet weet? Dan vraag je het aan een ander. Aan familie of vrienden. Of aan Google, als je een beetje digitaal ingesteld bent. Ben je dat niet… dan kan het nog best lastig zijn om de juiste plek te vinden. Waar je kunt aankloppen als je in de financiële problemen komt.

Tips van het Nibud

Nu weet ik niet of jij nog vaak een bank- of verzekeringsmedewerker spreekt… ik niet. Maar goed, iedere persoon die mensen de juiste kant op kan wijzen bij geldproblemen is er één. Ik help er zelf ook graag aan mee. De medewerkers krijgen van het Nibud drie websites waar mensen kunnen beginnen:

  • de site coronageldhulp.nl
  • de site van de Belastingdienst – en dan vooral het onderdeel over Toeslagen
  • de site van de eigen gemeente

Coronageldhulp.nl

Die eerste… die was voor mij dus helemaal nieuw. Moet ook wel behoorlijk nieuw zijn, want het draait om corona. Op de homepage van Coronageldhulp.nl lezen we wat de insteek is:

Coronageldhulp.nl

Als ik eerlijk ben vond ik de site er op het eerste gezicht wat knullig uitzien. Alsof iemand in z’n vrije tijd wat aan het knutselen is geweest met een website. Ik denk dat ik snel zou zijn weggeklikt als de site niet was getipt door het Nibud. Nu kijk ik dus even verder. 

Henriëtte Raap – Wijzer in Geldzaken

De site is gemaakt door Henriëtte Raap-Scheele en Djaja Ottenhof van ActaVerba. Die laatste twee namen zeggen me niets, maar de naam van Henriëtte Raap ken ik wél. Een betrouwbare naam – ze heeft 10 jaar lang de communicatie gedaan bij Wijzer in Geldzaken. Dat wekt voor mij genoeg vertrouwen!

Coronageldhulp overzicht regelingen

Gelukkig heb ik geen geldproblemen, maar ga de tool natuurlijk wel even testen. Het invullen is gaat lekker snel en eenvoudig. De uitkomst is een heldere opsomming van mogelijkheden – van plekken waar ik terecht zou kunnen als ik die problemen wél had. 

Even oud-collega’s inseinen?

Fascinerend vind ik wel dat op Wijzer in Geldzaken – op de pagina Coronacrisis: hulp bij geldzorgen – de site Coronageldhulp.nl niet genoemd wordt. De tool die ze heeft gemaakt lijkt mij voor veel mensen een stuk beter bruikbaar dan de lappen tekst en talloze links. op die pagina. Misschien moet Henriëtte haar oud-collega’s even inseinen? 

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek