HomeFinance Hypotheken
Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Zakelijk lenen: de keuze is reuze!

Krediet voor je bedrijf hoeft niet per se bij jouw huisbank

Krediet voor je bedrijf hoeft niet per se bij jouw huisbank

Ondernemers hebben meestal de behoefte om te groeien, het bedrijf groter te maken, grote stappen te zetten. Daar is dan vaak veel geld mee gemoeid, geld dat je niet altijd zelf beschikbaar hebt op jouw zakelijke spaarrekening. Dan moet je dat geld dus ergens anders vandaan halen, wat waarschijnlijk neerkomt op het afsluiten van een lening. 

Geld lenen voor de zaak

Een lening voor je bedrijf, dat wil je natuurlijk gescheiden houden van jouw privé financiën. Behalve in uitzonderingsgevallen wil je er geen persoonlijke lening voor afsluiten.

Allerlei manieren voor zakelijk lenen

Zakelijk geld lenen kan op verschillende manieren: met een ‘gewone zakelijke lening’ bij een bank, maar ook via bijvoorbeeld crowdfunding of een microkrediet, misschien zelfs lenen van vrienden of familie. Dat laatste vind ik overigens niet zo verstandig, er kan een hoop ellende uit voortkomen. En dan heb je nog specifieke vormen van financieren, zoals voorraadfinanciering of factoring.

Zakelijke lening zoeken

Nieuwe kredietverstrekkers voor zakelijke lening

Aan welke bank denk jij als eerste bij de gedachte aan een lening voor de zaak? Grote kans dat dan jouw huisbank vooraan staat. Logisch: de bank waar jouw zakelijke betaalverkeer loopt kent jou, je hebt er waarschijnlijk een eigen accountmanager. Het is dan ook niet gek dat je bij die accountmanager aanklopt met jouw kredietbehoefte.

Krediet bij huisbank soms lastig

Het nadeel van de grootbanken is dat het aanvragen van een krediet er vaak lang duurt en er veel rompslomp bij komt kijken. Papieren die je moet aanleveren, eventuele extra zekerheden, dat soort dingen. Misschien helemaal niet aan de orde voor jou, maar misschien ook wel.

Kijk ook naar de nieuwe aanbieders

Het is sowieso een goed idee om ook eens rond te kijken bij de vele nieuwe kredietverstrekkers voor bedrijven. In de laatste jaren zijn er heel wat nieuwe namen in de zakelijke kredietmarkt opgekomen, veelal innovatieve concepten die op een hele andere manier naar kredieten kijken dan onze oude vertrouwde banken. Je hoort en ziet er waarschijnlijk ook regelmatig reclames van.

Grote verschillen

Ik heb het dan over partijen als new10, SwishFund, BridgeFund en Qredits. De verschillen tussen deze nieuwe geldverstrekkers zijn groot, de kredieten zijn ook vaak niet goed te vergelijken met een ouderwetse zakelijke lening via jouw bank. 

Welk zakelijk krediet moet je kiezen?

Welke vorm van zakelijk lenen de beste is voor jouw kredietbehoefte, dat is een kwestie van uitvinden. Ik zeg dan: ga vooral naar jouw accountmanager bij jouw huisbank voor een offerte, maar check ook zéker de mogelijkheden bij de nieuwe kredietpartijen. Dan kun je ze goed naast elkaar leggen en kiezen wat voor jou optimaal uitpakt.

Zakelijke leningen vergelijken

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Vrijblijvend hypotheek aanvragen