Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

De hoogste rente op je spaarrekening krijgen?

Steeds meer Nederlanders gaan een spaarrekening openen bij een buitenlandse bank.

Steeds meer Nederlanders gaan een spaarrekening openen bij een buitenlandse bank.

De tijden van negatieve spaarrente liggen gelukkig al een tijdje achter ons. De grootbanken in Nederland betalen inmiddels weer rente op je spaarrekening. Toch blijft deze rente nog steeds enorm achter in vergelijking tot buitenlandse spaarbanken. Zo is de rente op een ING spaarrekening op je saldo tot € 10.000 maar 0,50%, een saldo daarboven geeft zelfs nóg minder rente bij ING. Steeds meer mensen kiezen ervoor te sparen bij een buitenlandse bank

Doordat de spaarrente in Nederland achterblijft, zien juist veel buitenlandse banken kansen op de Nederlandse spaarmarkt. Deze buitenlandse spaarbanken bieden dan ook spaarrekeningen aan met een hoge spaarrente, soms tot wel 5 x meer dan de spaarrente bij ING.

Niet altijd de traditionele bank

De buitenlandse spaarbanken zijn niet altijd traditionele spaarbanken. Zo heeft Renault, de fabrikant van de bekende Franse auto’s, een eigen bank opgericht. Renault Bank geeft de Nederlandse spaarder een rente van 1,75%. Ook het Estlandse Inbank biedt haar spaarders een interessante rente van 1,86% op een vrij-sparen rekening. Inbank is een meer “traditionele” bank die in Estland producten als sparen, beleggen en lenen aanbiedt. De bank is relatief jong, ze is opgericht in 2011.

Bekijk hier het overzicht van alle spaarrentes

Hoogste spaarrente is 2,5%, maar niet bij een bank

Freedom24 biedt haar klanten de hoogste spaarrente: 2,5%. Een bijkomend voordeel aan deze rekening is dat je rente dagelijks wordt uitbetaald. Deze aanbieder is echter geen traditionele bank maar een beleggingsapp. Dat hoeft geen probleem te zijn, maar let wel even op.

Bekijk de rekening van Freedom24

De regels voor het beschermen van je spaargeld zijn anders bij een beleggingsapp dan bij een traditionele spaarrekening. Je spaargeld is bij Freedom24 beschermd tot een bedrag van € 20.000 onder Europese regelgeving. Bij een bank die onder het depositogarantiestelsel valt is dit € 100.000.

Heb je meer dan € 20.000 spaargeld, maar wil je wel profiteren van de hoogste rente? Dan is het dus verstandig maximaal € 20.000 bij Freedom24 te sparen en het meerdere op een andere spaarrekening te zetten. Zo is je spaargeld altijd beschermd.

Bunq Bank geeft 2,01% en is een “echte” Nederlandse bank

In het rijtje van hoogste spaarrentes doet Bunq goed mee. Zij bieden je 2,01% rente op je spaargeld. Bunq is een van oorsprong Nederlandse bank, je spaargeld valt dus ook volledig onder het Nederlandse deposito garantiestelsel.

Bekijk de rekening van Bunq Bank

Wat doet de spaarrente in 2023?

De spaarrente in 2023 zal volgens ons nog voldoende ruimte geven om te gaan stijgen in 2023. De spaarrente volgt de markt, die voor een groot deel weer wordt bepaald door de Europese Centrale Bank (ECB). Deze heeft al aangegeven dat er nog steeds ruimte is voor renteverhogingen. Dat is slecht nieuws voor mensen die geld willen lenen: de hypotheek- en leenrentes zullen daarom mogelijk ook nog wat gaan stijgen. Maar voor spaarders is het potentieel goed nieuws: de kans op verdere renteverhogingen op spaarrentes lijkt aannemelijk.

Waar moet je op letten als je gaat sparen bij een buitenlandse bank?

Belangrijk is dat je kijkt of de bank of aanbieder garanties geeft. Het Depositogarantiestelsel (DGS) is Europees goed geregeld. Op ons overzicht van spaarrentes en banken laten we je precies zien welke banken jou deze garanties geven.

Ga je niet bij een traditionele bank sparen? Let dan ook even goed op de garantieregelingen. Voor beleggingsapps gelden er ook goede Europese regels waarmee jouw spaargeld beschermt is, al is dit bedrag wel een stuk lager dan het DGS.

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 reacties

 1. Reactie op: arieke1952 van dinsdag april 11, 2023 13:21
  Goedenavond Arieke,

  Ik ben de mede-eigenaar van HomeFinance. Via onze website bespreken we spaarproducten, zoals Freedom24, Bunq, Raisin, Renault Bank en nog veel meer banken. Ik hoop hiermee je vraag te hebben beantwoord!

 2. Reactie op: arieke1952 van dinsdag april 11, 2023 19:07
  Dag Arieke,

  terecht punt. Freedom24 is nog niet opgenomen omdat het product geen standaard spaarproduct is. Onze systemen laten nu (nog niet) toe dat we deze meenemen in de vergelijking.

  In onze vergelijkingen van spaarrekeningen nemen wij “echte” spaarrekeningen mee, die dus volledig onder het depositogarantiestelsel vallen. Deze gaat tot 100.000 euro. Bij Freedom24 is je spaargeld gegarandeerd tot 20.000. Dit bedrag kunnen we nu nog niet verwerken. Om verwarring te voorkomen, staat deze nu dus nog niet in de toplijsten.

  Daarnaast waren we nog bezig met onderzoek naar Freedom24. Met name de aangepaste garantieregeling was voor ons belangrijk om tot op de bodem uit te zoeken. Dat is nu klaar en we kunnen vol overtuiging nu dan ook zeggen dat Freedom24 een verantwoord spaaralternatief is, maar dan tot een bedrag van 20.000 euro.

  Je zult de aankomende periode zeker meer horen over dit product! Uiteraard met onze vertrouwde kritische blik.

  Hartelijke groet,
  Jorrit Drenth

 3. Reactie op: Giorgio van woensdag april 12, 2023 00:15
  Ik spaar sinds 2013 bij Advanzia. Tot 2020 behoorde Advanzia eenvoudig bij de top van vrij opneembaar. Nu ook, maar de hoge rente geldt alleen de eerste 6 maanden. Het is een kleine bank die vooral kredieten verstrekt aan creditcardhouders. Leest https://delano.lu/article/advanzia-bank-reports-122m-pro

  Overigens kun je bij Advanzia altijd je account opzeggen. Later kun je hem opnieuw aanvragen en ontvang je opnieuw de dan geldende rente voor nieuwe klanten. Ik heb dit al een paar keer gedaan. Opname verloopt via https://mein.advanziakonto.com/ in het Duits. Die pagina is heel licht, dus een wat minder snelle computer is geen probleem. Advanzia is telefonisch goed bereikbaar, maar ik mail als ik een vraag heb. Antwoord volgt binnen enige dagen. Maandelijks ontvang je een e-mail met het bedrag van de bijgeschreven rente alsmede de rentevoet. Die kun je niet in de online omgeving zien. Zoals Jorrit aangeeft is dit niet flitsend. Het is eenvoudig en functioneel.

  Openbank is in handen van de Santander Group, de grootste bank van Spanje, en één van de tien grootste van Europa. Niets mis mee. Het is een Spaanse rekening. De kanttekening mag daarbij worden gemaakt dat je bij overlijden geconfronteerd kan worden met Spaanse erfbelasting, die veel hoger is dan de Nederlandse. In andere landen speelt dit in het algemeen niet.

  Consorsbank kun je ook nog meenemen (2.40% 6 maanden, onder voorwaarden 12 maanden) en ook vwfs.de (Volkswagen) (2.25% 6 maanden). Consorsbank maakt deel uit van BNP Paribas, het grootste bankconcern van Frankrijk, en daarom zeker betrouwbaar en vertrouwd. Bij deze online banken wordt uitsluitend in het Duits gecommuniceerd.

 4. Reactie op: Stefan van donderdag april 13, 2023 12:28
  Goedenavond Stefan,

  Wat vreemd dat je de mail niet hebt ontvangen. Maar goed dat je het aangeeft!

  De actie is zeker geldig, nog een aantal dagen. Je kunt de actie hier lezen:

  https://campaigns.zoho.eu/campaigns/homefinance/CampaignsPreview.do?c=html&i=20079077339&b=NN29:7059495355155587142&cmpId=3zddfe23dc396f6bf678c9ff2c44d223a0f43f7e7546d329bcba17c9be747621bd573167a6c38bd6fa08979572ecd5c014#

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek