Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Verhuizen binnen je wijk? Autoverzekering kan flink in kosten variëren

Een lokale verhuizing kan een verrassende impact hebben op de premie van je autoverzekering. Een recente studie van een vooraanstaande vergelijkingssite heeft dit fenomeen onderzocht door naar twaalf verschillende adressen in Nederland te kijken en de premiefluctuaties te evalueren bij een verhuizing binnen dezelfde wijk.

De studie baseerde zich op een 35-jarige automobilist met vijf schadevrije jaren en een allriskverzekering voor een Kia Niro uit 2019. Er werd een vergelijking gemaakt met de premies van twintig verschillende verzekeraars.

Uit de resultaten bleek dat in 64% van de gevallen de premie veranderde na een verhuizing. Hoewel de gemiddelde stijging 22 euro per jaar was, waren er situaties waar de premie met meer dan 300 euro toenam. In de wijk Zevenkamp in Rotterdam kan iemands jaarpremie zelfs met 380 euro stijgen. Ook in steden zoals Eindhoven kunnen premies sterk variëren door een simpele verhuizing. Daarnaast waren er gevallen waarin de premie daalde na de verhuizing.

Wat nog interessanter is, is dat binnen dezelfde wijk de premie bij sommige verzekeraars steeg, terwijl het bij anderen juist daalde. De reden? Verzekeraars baseren hun premies op postcodegebieden. Afhankelijk van verschillende factoren, zoals de verkeersdichtheid of economische omstandigheden van een specifiek gebied, kan zelfs een kleine verandering in adres de premie beïnvloeden.
 

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek