Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Spaarrente doorbraak met 4% rente door Trade Republic

De financiële wereld zit niet stil, zeker niet als het gaat om spaarrentes en beleggingsmogelijkheden. Een recente ontwikkeling die de aandacht verdient, is de stap van Trade Republic, de Duitse online broker, die de rente op ‘niet-belegde cash’ verhoogt naar maar liefst 4%. Deze rente, die geldt voor saldi tot € 50.000, is op dit moment de hoogste van alle vrij opvraagbare spaarmogelijkheden in Nederland. Maar er is meer over Trade Republic te vertellen.

Hoe werkt Trade Republic ?

In de wereld van sparen en beleggen neemt Trade Republic een unieke positie in. Hoewel ze geen traditionele spaarbank zijn, bieden ze een spaarrente op geld dat op een beleggingsrekening staat maar niet belegd is. Dit maakt hen een interessante optie voor spaarders die op zoek zijn naar hogere rendementen.

Ga naar Trade Republic

De focus van Trade Republic

Ondanks de aantrekkelijke spaarrente, blijft de focus van Trade Republic liggen op beleggen. Dit is een belangrijk punt om te onthouden: het platform is in de eerste plaats bedoeld voor beleggen. Toch is het niet verplicht om te beleggen als je er een rekening hebt. Je kunt ervoor kiezen om je geld daar te laten staan en te profiteren van de rente.

Fiscale aspecten van Trade Republic

Trade Republic behandelt het bedrag aan ‘niet-belegde cash’ fiscaal als spaargeld. Dit is een relevant punt, vooral gezien de verschillen in fictief rendement tussen spaargeld en beleggingen in de Nederlandse belastingwetgeving.

Alternatieven voor spaargeld

Voor de avontuurlijkere spaarders biedt Trade Republic ook mogelijkheden tot beleggen, waaronder in obligaties. Hun platform maakt fractioneel beleggen mogelijk, wat betekent dat je niet hele aandelen of obligaties hoeft te kopen, maar kunt investeren met elk gewenst bedrag.

Lees meer over Trade Republic en de mogelijkheden

Garantiestelsel en partnerbanken

Een interessant aspect van Trade Republic is hun aanpak van het depositogarantiestelsel. Ze werken samen met verschillende partnerbanken, zoals Deutsche Bank AG, J.P. Morgan SE, Solaris SE en Citibank Europe plc. Hierdoor vallen de saldi van beleggingsrekeningen onder verschillende garantiestelsels, afhankelijk van de partnerbank die je toegewezen krijgt. Dit biedt een zekere mate van veiligheid, hoewel het niet de traditionele benadering is.

De actuele spaarrente situatie

Met de verhoging naar 4% rente op niet-belegd geld, springt Trade Republic eruit in de huidige spaarmarkt. Echter, het is belangrijk om te weten dat deze hogere rente actief moet worden geactiveerd in je Trade Republic-account.

Persoonlijke ervaringen en vertrouwen

Op basis van persoonlijke ervaringen en de constructie met escrow accounts bij partnerbanken in Duitsland en Ierland, lijkt het erop dat Trade Republic een betrouwbare keuze kan zijn voor spaarders die op zoek zijn naar hogere rentes. Bovendien is er geen sprake van bronbelasting op de rentebetalingen, wat een bijkomend voordeel is.

Met een spaarrente van 4% is Trade Republic een aantrekkelijke optie voor spaarders. Echter, het is belangrijk om goed te overwegen of je comfortabel bent met de manier waarop de partnerbanken en het spaargarantiestelsel werken. Als je op zoek bent naar hoge rentes en openstaat voor een moderne benadering van sparen en beleggen, dan is Trade Republic zeker het overwegen waard.

Ga naar Trade Republic

Overzicht van de spaarrentes zonder koppeling aan beleggen.

  18 jan.
Banca Progetto (via Raisin) 3,50%
CKV Spaarbank (via Raisin) 3,35%
Distingo Bank (via Raisin) 3,35%
InBank (via Raisin) 3,34%
Nordax Bank (via Raisin) 3,32%
Alisa Bank (via Raisin) 3,31%
Collector (via Raisin) 3,29%
Klarna (via Raisin) 3,29%
Bigbank 3,10%
Renault Bank (via Raisin) 2,93%
Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek