Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Goed nieuwsshow

In Den Haag zijn ze alweer een paar maanden bezig om een kabinet te vormen. De heren en dames zijn lekker met vakantie gestuurd om de gedachten even ergens anders op te zetten. Zolang iedereen eigenwijs blijft en geen water bij de wijn doet, zal het nog wel even duren alvorens er daadwerkelijk een kabinet komt. Geen kabinet betekent ook geen daadkrachtige beslissingen over diverse heikele onderwerpen. Dit betekent ook dat verkiezingsbeloftes in de prullenbak gedumpt kunnen worden.

Niet treuren: het gaat prima

Wij hoeven echter niet te treuren. Het gaat namelijk goed met Nederland. Kopers staan te dringen om een woning te kopen. De huizenprijzen stijgen alweer vier jaar achter elkaar en de hypotheekrente is nog steeds zeer laag. Hierbij opgemerkt dat er steeds meer berichten in de media komen dat de hypotheekrente zijn laagste punt heeft bereikt. De komende maanden zal de hypotheekrente dus gaan stijgen volgens de kenners. De reden is ook al bekend, de ECB gaat de rente de komende maanden verhogen. Eerst zien dan pas ga ik dit soort verhalen geloven.

Veel beroepsgroepen profiteren

Als het goed gaat met de huizenmarkt, profiteren aannemers, schilders, tegelzetters etc ook. Zij kunnen het werk niet aan. Er zijn zelfs wachttijden van een paar maanden. Dit heeft ook te maken dat goede werknemers schaars zijn. Veel werkgevers zitten met hun handen in het haar. Werk weigeren willen ze niet, maar snel leveren is niet mogelijk. Deze trend van schaarste zie je ook terug in andere beroepen. Eigenlijk gaat het gewoon zeer goed met Nederland. De werkloosheid daalt flink en ook de komende maanden zal deze nog verder dalen.

Nieuw kabinet mag nog wel even duren

Waarom haast maken met het vormen van een kabinet? Van mij mag het nog maanden gaan duren. Ik ben trouwens niet positief. Komt er toch een kabinet dan verwacht ik niet dat er daadkrachtig opgetreden gaat worden door de heren en dames. Ze hebben nu een nieuwe tactiek bedacht die ze Geven en Nemen noemen. Ben zeer benieuwd wie wat gaat geven en wie wat gaat nemen.

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eén reactie

  1. Reactie op: Jeroen van maandag augustus 14, 2017 10:02
    Dat kan tooeval zijn. Ik hoop toch echt dat er snel een stabiel kabinet komt dat bereid is om deze tijd van economische groei te gebruiken om wat hoofdpijndossiers voor de toekomst op te pakken.

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek