Vragen? Bel ons: 088-22 77 344
maandag 14 augustus 2017, 10:34 - Jos Koets
#huizenmarkt #hypotheek

In Den Haag zijn ze alweer een paar maanden bezig om een kabinet te vormen. De heren en dames zijn lekker met vakantie gestuurd om de gedachten even ergens anders op te zetten. Zolang iedereen eigenwijs blijft en geen water bij de wijn doet, zal het nog wel even duren alvorens er daadwerkelijk een kabinet komt. Geen kabinet betekent ook geen daadkrachtige beslissingen over diverse heikele onderwerpen. Dit betekent ook dat verkiezingsbeloftes in de prullenbak gedumpt kunnen worden.

Niet treuren: het gaat prima

Wij hoeven echter niet te treuren. Het gaat namelijk goed met Nederland. Kopers staan te dringen om een woning te kopen. De huizenprijzen stijgen alweer vier jaar achter elkaar en de hypotheekrente is nog steeds zeer laag. Hierbij opgemerkt dat er steeds meer berichten in de media komen dat de hypotheekrente zijn laagste punt heeft bereikt. De komende maanden zal de hypotheekrente dus gaan stijgen volgens de kenners. De reden is ook al bekend, de ECB gaat de rente de komende maanden verhogen. Eerst zien dan pas ga ik dit soort verhalen geloven.

Veel beroepsgroepen profiteren

Als het goed gaat met de huizenmarkt, profiteren aannemers, schilders, tegelzetters etc ook. Zij kunnen het werk niet aan. Er zijn zelfs wachttijden van een paar maanden. Dit heeft ook te maken dat goede werknemers schaars zijn. Veel werkgevers zitten met hun handen in het haar. Werk weigeren willen ze niet, maar snel leveren is niet mogelijk. Deze trend van schaarste zie je ook terug in andere beroepen. Eigenlijk gaat het gewoon zeer goed met Nederland. De werkloosheid daalt flink en ook de komende maanden zal deze nog verder dalen.

Nieuw kabinet mag nog wel even duren

Waarom haast maken met het vormen van een kabinet? Van mij mag het nog maanden gaan duren. Ik ben trouwens niet positief. Komt er toch een kabinet dan verwacht ik niet dat er daadkrachtig opgetreden gaat worden door de heren en dames. Ze hebben nu een nieuwe tactiek bedacht die ze Geven en Nemen noemen. Ben zeer benieuwd wie wat gaat geven en wie wat gaat nemen.

Jos Koets
Jos Koets Financieel adviseur en schrijver

Homefinance.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor onze cookie en privacyverklaring.