Vragen? Bel ons: 088-22 77 344
maandag 13 november 2017, 09:29 - Anneke Ranzato-Versloot
#zorgverzekering

Fascinerend. De deadline voor het publiceren van de zorgpremies voor 2018 stond op gisteren. Uiterlijk om 23.59 uur moesten alle premies voor de ziektekostenverzekeringen voor volgend jaar bekend zijn. Dat lijkt alleen niet zo te zijn.

The morning after

De morning after... we kijken vol interesse naar alle premies. Bijna allemaal zijn ze bekend, maar we missen nog een paar belangrijke.

Waar blijft Zekur?

Zekur bijvoorbeeld, die dit jaar de laagste zorgpremie van allemaal heeft... op de hun website is de premie nog niet te vinden. Wel een braaf nieuwsbericht dat alle zorgverzekeraars op 12 november 2017 hun premies bekend moeten maken....

En hoe zit het met Unive Zorg Select?

Ook Univé heeft de premie van de goedkope Zorg Select Polis niet gepubliceerd. Dat is extra opvallend, omdat Univé wel van andere polissen de premies bekend heeft gemaakt. Zowel de Zorg Vrij polis als de Zorg Geregeld polis staan al in de vergelijking met hu nieuwe premie.

Goed vergelijken van zorgpremies

De zorgpremies voor het nieuwe jaar met elkaar vergelijken kan natuurlijk pas als alle premies bekend zijn. Nu is de kans niet zo groot dat jij van plan was direct vandaag je keuze voor 2018 te maken, maar toch... een deadline is een deadline. Het is bij mijn weten ook nog niet eerder voorgekomen dat er verzekeraars waren die de deadline niet haalden. Zo heeft die hele datum geen zin.

Zouden de verzekeraars die niet op tijd waren een boete krijgen van de Nederlandse Zorgautoriteit ofzo? Geen idee - daar ben ik eigenlijk wel benieuwd naar.

Stoppen ze te bestaan?

Wat natuurlijk ook kan is dat deze verzekeringen niet meer bestaan in 2018. Dat zowel Zekur de Univé Zorg Select Polis gewoon niet meer bestaan straks. Dat is een mogelijkheid. Alleen zou je verwachten dat ze dat dan wel hadden laten weten - toch?

Homefinance.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor onze cookie en privacyverklaring.