Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Huilen of juichen?

Drama met zes ontbonden woningaankopen

Drama met zes ontbonden woningaankopen

Vol verbazing las ik er afgelopen weekend over: een stel dat maar liefst zes keer een koopovereenkomst voor een woning sloot zonder er ook maar één van na te komen.

Waanzinnig waar gebeurd verhaal

Ik zal het verhaal niet herhalen – dat kun je ook zelf lezen: ‘Stel ‘kocht’ zes huizen zonder er ooit echt te gaan wonen’. Een waanzinnig verhaal dat kennelijk wel echt gebeurd is. Met hele nare gevolgen voor de verkopers van de betrokken woningen.

Opluchting na verlopen ontbindende voorwaarden

Nu heb ik vorig jaar zelf een huis verkocht. Of eigenlijk twee, want ook voor het huis van mijn schoonmoeder vonden we een koper. Ik weet nog goed hoe het is om de positie van verkoper in te nemen. Dat levert wel de nodige spanning op, zo’n verkoopproces. Nu ging het allemaal redelijk vloeiend, maar je bent toch onzeker over de uitkomst. Totdat de ontbindende voorwaarden verlopen zijn, dan ben je opgelucht.

Feest gaat toch niet door…

Stel je toch voor dat je één van de zes verkopers uit de regio Nieuwegein in dit verhaal bent. Dat de ontbindende voorwaarden verlopen zijn, dus je denkt dat het allemaal rond is en trekt de champagne open. Maar dan krijg je een telefoontje van je makelaar…. het hele feest gaat niet door, de kopers komen niet over de brug.

Juichen of huilen?

Misschien denk je dat je dan niet moet huilen maar mag juichen. Je hebt immers recht op 10% van de koopsom als de koop niet doorgaat. Dan verkoop je gewoon je huis alsnog en kun je die 10% in je zak steken. In de huidige markt zou dat met een courant huis inderdaad zo kunnen lopen. Als – en dat is vaak niet zo eenvoudig – de in gebreke blijvende kopers die 10% inderdaad ophoesten.

Of in dit geval: 6 keer 10% van steeds hoger oplopende koopsommen. En dan de man van het stel, die zegt blind in de verhalen van zijn vriendin te hebben geloofd. Ach ach, wat een ellende toch allemaal. Niets om over te juichen, veel om over te huilen.

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek