Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.
Alles over hypothekenHeb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!
Alles over geld lenenSparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.
Alles over sparenVerzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?
Alles over verzekerenBij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.
Alles over besparenHet is handig om op de hoogte te blijven van wat er op het gebied van geldzaken gebeurt. Met HomeFinance.nl heb je steeds de belangrijkste ontwikkelingen in beeld over hypotheken, lenen, sparen, inflatie en rentestanden.
Nieuws & blogDrama met zes ontbonden woningaankopen
Vol verbazing las ik er afgelopen weekend over: een stel dat maar liefst zes keer een koopovereenkomst voor een woning sloot zonder er ook maar één van na te komen.
Ik zal het verhaal niet herhalen - dat kun je ook zelf lezen: 'Stel 'kocht' zes huizen zonder er ooit echt te gaan wonen'. Een waanzinnig verhaal dat kennelijk wel echt gebeurd is. Met hele nare gevolgen voor de verkopers van de betrokken woningen.
Nu heb ik vorig jaar zelf een huis verkocht. Of eigenlijk twee, want ook voor het huis van mijn schoonmoeder vonden we een koper. Ik weet nog goed hoe het is om de positie van verkoper in te nemen. Dat levert wel de nodige spanning op, zo'n verkoopproces. Nu ging het allemaal redelijk vloeiend, maar je bent toch onzeker over de uitkomst. Totdat de ontbindende voorwaarden verlopen zijn, dan ben je opgelucht.
Stel je toch voor dat je één van de zes verkopers uit de regio Nieuwegein in dit verhaal bent. Dat de ontbindende voorwaarden verlopen zijn, dus je denkt dat het allemaal rond is en trekt de champagne open. Maar dan krijg je een telefoontje van je makelaar.... het hele feest gaat niet door, de kopers komen niet over de brug.
Misschien denk je dat je dan niet moet huilen maar mag juichen. Je hebt immers recht op 10% van de koopsom als de koop niet doorgaat. Dan verkoop je gewoon je huis alsnog en kun je die 10% in je zak steken. In de huidige markt zou dat met een courant huis inderdaad zo kunnen lopen. Als - en dat is vaak niet zo eenvoudig - de in gebreke blijvende kopers die 10% inderdaad ophoesten.
Of in dit geval: 6 keer 10% van steeds hoger oplopende koopsommen. En dan de man van het stel, die zegt blind in de verhalen van zijn vriendin te hebben geloofd. Ach ach, wat een ellende toch allemaal. Niets om over te juichen, veel om over te huilen.
Homefinance.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor onze cookie en privacyverklaring.